Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Βάζει στο στόχαστρο του τα πετρέλαια της Ελλάδας ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου


Αφού πρώτα μετέφερε την έδρα της εταιρείας του απ' τη Νορβηγία στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες ο Γιώργος Οικονόμου, ο εφοπλιστής που βρίσκεται στην πρώτη  πεντάδα εκείνων με τη μεγαλύτερη ισχύ στην παγκόσμια ναυτιλία, μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση μεριδίου από την "πίτα" των πιθανών ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.... 

Μόλις χθες η εταιρεία του OceanRig, μία απ' τις μεγαλύτερες στην εξόρυξη υδρογονανθράκων σε πολύ μεγάλο βάθος στη θάλασσα ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την EnergeanOil & Gas, που ελέγχει τα κοιτάσματα του Πρίνου, για τις έρευνες και αργότερα την εξόρυξη κοιτασμάτων που πιθανώς να βρεθούν στον ελλαδικό χώρο. 

Συγκεκριμένα οι δύο εταιρείες, μέσω εταιρειών συμφερόντων τους, συμφώνησαν να συστήσουν σε ποσοστό 50%-50% μία κοινή διεθνή εταιρεία, την OceanEnergean, η οποία θα συνδυάζει την πολύχρονη παρουσία της EnergeanOil &Gas στην έρευνα, ανάπτυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου με την διεθνή εμπειρία της Ocean Rig στις γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλο βάθος. 

Μάλιστα όπως είπε ο ίδιος ο κ. Οικονόμου αυτή η συνεργασία θα διευρύνει τις δραστηριότητες της OceanRig και στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων, πέραν δηλαδή απ' τις "εργολαβίες" που αναλαμβάνει σήμερα για τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες για την εξόρυξη. 

Παράλληλα το νέο σχήμα θα διεκδικήσει νέες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αφρική αλλά και στην Κρήτη και την Δυτική Ελλάδα, όταν διενεργηθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.
"Με δεδομένη την μακρά εμπειρία της αλλά και τις αξιόλογες διεθνείς συνεργασίες που έχει ήδη αναπτύξει, η EnergeanOil & Gas επελέγηως ένας σημαντικός εταίρος που θα μας επιτρέψει μελλοντικά να διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας, εκτός από τις γεωτρήσεις, και στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων διεθνώς”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.  

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

 ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου