Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τα ενεχυροδανειστήρια εξαπλώνονται ... η κυβέρνηση σιωπά


Μαύρη αγορά, χωρίς φιμέ τζάμια

Στην γονατισμένη Ελλάδα του 2013, οι αγοραστές χρυσού εξελίσσονται, στήνονται απέναντι από τα ταμεία σούπερ-μάρκετ και πολυκαταστημάτων και καραδοκούν χωρίς φιμέ τζάμια

Εξοικειωθήκαμε, δυστυχώς και με την εικόνα των ενεχυροδανειστήριων να διαλαλούν την επικερδή εκμετάλλευση της απόγνωσης της ελληνικής κοινωνίας. Σε συνθήκες «απόλυτης εχεμύθειας», οι μαυραγορίτες της διπλανής πόρτας ανταλλάσσουν τις αναμνήσεις και τα πολύτιμα αντικείμενα μας, με ζεστό χρήμα κοστολογημένης απόγνωσης .

Τώρα στην αλυσίδα Σούπερ-Μάρκετ Carrefour-Μαρινόπουλος (Αμπελόκηποι, Άλιμος, Γέρακας, Ίλιον), αλλά και στο εμπορικόκέντρο River West Mall στη Λεωφόρο Κηφισού, οι διαδικασίες απλοποιούνται.

Οι αγοραστές χρυσού στήνονται απέναντι από τα ταμεία και καραδοκούν χωρίς φιμέ τζάμια.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της , η συνεργαζόμενη εταιρεία goldbuyers εξηγεί κυνικά την επιχειρηματική καινοτομία :

“Τα γειτονικά καταστήματα λιανικής λατρεύουν τη δέσμευσή μας για την καταβολή μετρητών καθώς και την ευκολία και το πλεονέκτημα που παρέχουμε στους ανθρώπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πουλήσουν επί τόπου τον χρυσό τους και να λάβουν στα χέρια τους μετρητά ενόσω βρίσκονται ακόμη στις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου. Η μοναδική μας δέσμευση για την καταβολή μετρητών δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ξοδέψουν τα έξτρα «χρυσά» μετρητά τους στα γύρω καταστήματα”.

Το «παλιό κόσμημα της γιαγιάς για ένα λίτρο γάλα» παραφρασμένο με όρους επιθετικού “marketing”.

Και όλα αυτά κάτω από τα «αδιάφορα» μάτια των μνημονιακών κυβερνήσεων και των ακρωτηριασμένων δημόσιων Υπηρεσιών.

Το Υπουργείο Οικονομικών σε απάντηση του  σε ερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον Μάρτιο του 2013  για την «Προκλητική εκμετάλλευση και τεράστια φοροδιαφυγή από την παράνομη δράση αναρίθμητων ανταλλακτηρίων – ενεχυροδανειστηρίων σε ολόκληρη τη Χώρα» ομολογεί:

"Την περίοδο 1/1/2011 έως 30/3//2013 το ΣΔΟΕ έχει διενεργήσει 357 ελέγχους σε ανταλλακτήρια, ενεχυροδανειστήρια, από τους οποίους έχουν προκύψει 2157 παραβάσεις, ενώ το ποσοστό παραβατικότητας είναι πάνω από 50%."

Πιο αναλυτικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει στην απάντησή του στην ίδια ερώτηση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε ελέγχους της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων και παραπέμπει τους παραβάτες στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, με άγνωστο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. .

Η λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την προστασία της περιουσίας αλλά και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη από τα σύγχρονα αρπαχτικά δεν είναι ασφαλώς στις προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης

Από την άλλη, το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛ.Κ.Α ), ο μοναδικός αξιόπιστος κρατικός φορέας, με πλήρως εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο, εξουσιοδοτημένος να παρέχει, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, έναντι χαμηλού τιμήματος, υπηρεσίες ανάλυσης, εκτίμησης της αξίας πολύτιμων μετάλλων, κοσμημάτων κ.λπ. και αντίστοιχης πιστοποίησης, καταργήθηκε με το άρθρο 16 του Ν 4038/2012 (ΦΕΚ 14/Α/2.2.2012) «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015».

Πολιτικές επιλογές είναι αυτές…. 

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου