Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πετρέλαιο: Απώλειες σχεδόν 6% στο μήνα με "φόντο" τα διογκούμενα αποθέματα


Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη η τιμή του πετρελαίου, διευρύνοντας τις μηνιαίες της απώλειες που έφτασαν σχεδόν στο 6% με "φόντο" την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Η τιμή του αργού, παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 39 σεντς ή 0,4% στα 96,38 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε σύγκριση με το κλείσιμο στα 102,33 δολάρια του μηνιαίου συμβολαίου του Σεπτεμβρίου στα τέλη Σεπτεμβρίου, η τιμή έχει υποχωρήσει 5,8% στο μήνα -δεύτερη διαδοχική μηνιαία πτώση. Το σημερινό επίπεδο κλεισίματος ήταν το πιο χαμηλό για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 26 Ιουνίου.

Ο "τόνος" των συναλλαγών δόθηκε την Τετάρτη από την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφορίας Ενέργειας ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Οκτωβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Platts ανέμεναν ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια. Η εβδομαδιαία αύξηση ήταν ή έκτη στη σειρά.

Οι "ταύροι" του πετρελαίου τρομοκρατήθηκαν από τη μεγάλη αύξηση στα αποθέματα, σχολίασε αναλυτής αγοράς της Price Futures Group.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου