Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΜΠΑΤΛΕΡ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Τέτοια εποχή θυμάμαι ο παππούς μου έλεγε κάτι απίστευτες ιστορίες που έμοιαζαν με παραμύθια αλλά πιθανόν να ήταν βγαλμένες από την ζωή.Το τελευταίο καιρό όμως όλο τριγυρίζει στο μυαλό μου μια αξέχαστη,μάλλον φανταστική ιστορία,που μου είχε πει κάποτε.
Υπήρχε λέει μια εύρωστη εταιρεία στην οποία οι εργαζόμενοι και τα αφεντικά δούλευαν αρμονικά και προσπαθούσαν από κοινού για την πρόοδό της.Τα κέρδη ήταν μεγάλα για το αφεντικό,οι απολαβές ικανοποιητικές για τους εργαζόμενους και τα όποια προβλήματα λύνονταν με αμοιβαίες υποχωρήσεις.Η μεγαλύτερη όμως κατάκτηση για τους εργαζόμενους ήταν η σύμβασή τους,την οποία διατηρούσαν ως κόρη οφθαλμού.
Λόγω των πολλών κερδών ,η εταιρεία έγινε ελκυστική, άλλαξε αφεντικό και τα πράγματα άλλαξαν.Το νέο αφεντικό έβαλε από την αρχή στο μάτι την σύμβαση.Ήταν το μεγάλο αγκάθι και δεν είχε συνηθίσει να έχει τέτοια θέματα.Οι εργαζόμενοι δεν ήταν όμως διατεθειμένοι  να δεχθούν αμαχητί τις αλλαγές που ήθελε το αφεντικό για να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη του.Γιατί όλες οι αλλαγές που ζητούσε ήταν σε βάρος τους,ενάντια στα εισοδήματά τους και κυρίως στην ασφάλεια της εργασίας τους.Όμως όλα τα κάστρα πέφτουν από μέσα...
Το αφεντικό έψαχνε απεγνωσμένα λύση και λίγο πριν απελπιστεί, βρέθηκε ο πρόθυμος Μπάτλερ.Πρότεινε στο αφεντικό να αναλάβει, με το αζημίωτο,να χειραγωγήσει τους εργαζομένους.
Στην αρχή έφτιαξε μια παρέα από πρόθυμους" επαναστάτες",που μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον δεν υπολόγιζαν τίποτα και έπιασαν δουλειά .Φρόντισαν αρχικά να χτίσουν το προφίλ του Μπάτλερ που μετατράπηκε σε Στρατηγό εν μια νυκτί..Με περίσσιο θράσος μιλούσαν για την προάσπιση της σύμβασης και από την άλλη την.... ξήλωναν συστηματικά με αντάλλαγμα μικρά τυράκια για τους αρεστούς εργαζομένους και μεγάλα... κεφαλοτύρια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Όπως είναι λογικό τα πράγματα έγιναν τραγικά για τους εργαζομένους ,οι οποίοι βλέποντας κάποιους, αρεστούς στην παρέα συναδέλφους, να προοδεύουν και να γίνονται ισχυροί ,εγκλωβίστηκαν σε αυτή τη λογική και ξέχασαν την σύμβασή τους.
Δυστυχώς,ο παππούς δεν μου τελείωσε ποτέ την ιστορία και μου ζητούσε να σκεφτώ ένα δικό μου τέλος.
Ας δώσει λοιπόν ο καθένας μας το δικό του τέλος σ΄αυτή την φανταστική ιστορία ανάλογα με την καρδιά του.Άλλωστε στην μυθοπλασία όλα επιτρέπονται......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου