Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΠΕ: Ενεκρίθη η μεταβίβαση του 35% του ΔΕΣΦΑ στη Socar


Τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής της ΕΛΠΕ (35%) στο ΔΕΣΦΑ, στην εταιρεία SOCAR, ή σε νομικό πρόσωπο του ομίλου SOCAR που εκείνη θα υποδείξει, έναντι τιμήματος 212,1 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της πρώτης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα (100% του παρισταμένου εταιρικού κεφαλαίου) και ενέκρινε τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ» (35%) στο «ΔΕΣΦΑ ΑΕ», στην εταιρεία SOCAR, ή σε νομικό πρόσωπο του Ομίλου SOCAR που εκείνη θα υποδείξει, έναντι τιμήματος 212,1 εκατ. ευρώ και επικύρωσε την παροχή εξουσιοδότησης που είχε χορηγήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την υπ’ αριθ. 1203/1/2.8.2013 απόφασή του προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο και στελέχη της εταιρείας, προκειμένου να υπογράψουν τη σύμβαση (προσύμφωνο) μεταβίβασης των μετοχών (SPA), καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή δήλωση απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης αυτής.
Ενέκρινε επίσης, ως απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της παραπάνω μεταβιβάσεως, την απόδοση από τη ΔΕΠΑ του 35% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ στα ΕΛΠΕ, αιτία μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ, η οποία θα αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εν λόγω εταιρείας, μετά την υπογραφή του προσυμφώνου μεταβίβασης των μετοχών του ΔΕΣΦΑ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου