Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣEΕΠ


 
            Η τρικομματική κυβέρνηση με την απόφασή της να προχωρήσει στο   κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και στην απόλυση 3.000 περίπου εργαζομένων, μας επαναφέρει σε αλήστου μνήμης εποχές.  Τα τελευταία τρία   χρόνια η ελληνική κοινωνία ζει σε καθεστώς ιδιότυπης δικτατορίας.  Κουρελιάστηκε το σύνταγμα της Ελλάδας, δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν λειτουργεί  η Βουλή αφού διοικείται η Ελλάδα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με Προεδρικά Διατάγματα που επιβάλλονται από την Τρόικα κα το ΔΝΤ δια μέσω μνημονίων.
           Δηλώνουμε την πλήρη διαφωνία μας στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιδιώκουν την κατεδάφιση  όλων των αξιών της ελληνικής κοινωνίας.
           Μετά τις επιστρατεύσεις εργαζομένων οι οποίοι μέσα στα πλαίσια του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας, εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους    στις αυθαιρεσίες και στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, η κυβέρνηση   χθες προχώρησε σε πραξικόπημα με το αυθαίρετο κλείσιμο της ΕΡΤ, του     δημόσιου και ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (αφού όλα τα  άλλα λειτουργούν παράνομα με την ανοχή της κυβέρνησης).
          Έχουμε νέες αυθαίρετες, αντιδημοκρατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταργούν και βάζουν λουκέτο στην ΕΡΤ στερώντας από τον ελληνικό λαό     την ενημέρωση από τη Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία.
          Το ΠΣΕΕΠ και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είμαστε κάθετα αντίθετοι και καταδικάζουμε την αιφνιδιαστική, αυταρχική και παράνομη απόφαση της κυβέρνησης.  Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
          Για εμάς αυτό το πραξικόπημα δεν αφορά μόνο τους 3.000 εργαζόμενους   που μέσα σε πέντε λεπτά απολύθηκαν με τηλεοπτικό διάγγελμα, που από μόνο     του είναι τεράστιο θέμα, αλλά είναι ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
         Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν συνεχώς στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα καλέσματα των εργαζομένων στην  ΕΡΤ  και  ειδικότερα  στην  Αθήνα σήμερα έξω από το κτήριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και ώρα 12:00 και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία της ΕΤ3 στις 06:00 το απόγευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου