Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ

                      
   27 Απριλίου 1941.Ο Ραδιοφωνικός  σταθμός των Αθηνών μεταδίδει για τελευταία φορά ελεύθερα, πρίν τα γερμανικά στρατεύματα καταλάβουν την Αθήνα."...Προσοχή.Ο Ραδιωφονικός σταθμός Αθηνών σε λίγο δεν θα είναι ελληνικός. θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέμματα .Έλληνες μην τον ακούτε.".
   11 Ιουνίου 2013.Η δοτή τρικομματική κυβέρνηση των Γερμανών και των υπολοίπων ευρωπαίων εταίρων,αποφάσισε με τον γνωστό "δημοκρατικό " τρόπο το κλείσιμο της ελεύθερης κρατικής τηλεόρασης,στέλνοντας στον καιάδα της ανεργίας περίπου 2700 εργαζομένους.
Αγνοώντας πλήρως το κοινωνικό έργο της κρατικής τηλεόρασης ,μιας και είναι η μόνη που εκπέμπει ελεύθερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας καθώς και την δραματική κατάσταση των απολυμένων εργαζομένων και των οικογενειών τους.Τα λόγια συμπαράστασης μοίαζουν και είναι πολύ φτωχά.
     Θα πρέπει επιτέλους όλοι μας να στείλουμε ένα ηχηρό μύνημα στους δοσύλογους υπηρέτες της Τρόικα.Δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με τις ψυχές των συνανθρώπων μας.Οι εργαζόμενοι, που κάποιοι αντιμετωπίζουν σαν υπολογιστικά  προβλήματα προς λύση,είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    Έχουν καταφέρει, χωρίς την παραμικρή αντίσταση από όλους μας,να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστο και να καταλύσουν κάθε έννοια κράτους πρόνοιας και δικαίου.Πασπαλίζουν με άχνη δημοκρατίας(βλ.Νομοθετικό διάταγμα) άκρως χουντικές πρακτικές και μεθοδολογίες.Είναι αυτό κοινοβουλευτική δημοκρατία;;;
    Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι έπεσε σήμερα.Η μέρα της αντίστασης για το σύνολο των εργαζομένων έφτασε.Η λογική "της κατσίκας του γείτονα" τελείωσε σήμερα.Ολοι οι εργαζόμενοι,ο καθένας απο το μετερίζι του πρέπει να ξεσηκωθούμε και να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.Η ΕΡΤ του σήμερα είναι ο χώρος εργασίας του καθενός αύριο.Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι χρειάστηκαν επτά χρόνια να απαλλαγούμε από την χούντα των Συνταγματαρχών.Δυστηχώς σήμερα δεν έχουμε αυτη την πολυτέλεια του χρόνου. Ας δώσουμε ενα δυναμικό τέλος σήμερα γιατι αύριο θα είναι αργα για όλους μας.

                       ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου