Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.


Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.

Το λέμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά.   Δεν μπορεί να υπάρξει ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος, χωρίς δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε θυμίζει τις πραξικομματικές πρακτικές αλησμόνητων χρόνων.  

Για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση επιβάλλει το Νόμος=Τάξη.   Αγνοεί σκοπίμως την κοινωνική προσφορά και το κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΕΡΤ σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στους Έλληνες των νησιών μας, στους Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών, στους Έλληνες της ομογένειας,  στους Έλληνες εργαζόμενους, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό στην ιστορία της πατρίδας μας.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξαργυρώνει τις εντολές των Δανειστών της Τρόϊκας.

Η χθεσινή απόφαση, πλέον της πραξικομματικής κυβέρνησης με το να κλείσει την ΕΡΤ, δημιουργεί την διαδικασία του ντόμινο αφενός με τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που θα χάσουν την δουλειά τους και θα βρεθούν στον δρόμο και αφεταίρου από τον σφαγιασμό της ενημέρωσης και της Δημοκρατίας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να ανακαλέσει τον ενταφιασμό της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.  Ο όποιος εξορθολογισμός απαιτείται για την ΕΡΤ, το όποιο καινούργιο πλαίσιο κανόνων χρειάζεται να διαμορφωθεί για την καλύτερη και αξιόπιστη λειτουργία της δεν είναι διαδικασίες οι οποίες μπορούν να γίνουν με την ΕΡΤ κλειστή και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Δεν μπορεί να γίνεται με το έτσι θέλω.

Δεν μπορεί να γίνεται με την βία και τον αυταρχισμό.

Το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης είναι για τους εργαζόμενους και τους Έλληνες πολίτες η φίμωση της φωνής τους.

Η φίμωση της ελεύθερης έκφρασής τους.   Δεν θα αφήσουμε να κλείσει η ΕΡΤ.   Θα δώσουμε την μάχη μας να παραμείνει ανοικτή η  φωνή του Ελληνικού λαού.

Μία φωνή ελεύθερη που επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε τώρα να εκπέμπει δημόσια αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας και ο λαός της από τις επιθέσεις  των Ευρωπαίων νεοφιλελεύθερων ηγετών.

Δίνουμε δύναμη στην δύναμή μας.

Δίνουμε φωνή στην φωνή μας.

Δεν θα αφήσουμε να κλείσει η ΕΡΤ.

ΟΛΟΙ αύριο Πέμπτη 13/6/13 στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ στις 10 το πρωί.
 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου