Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μετά την τοποθέτησή του στο τελευταίο Δ.Σ,  που ευθέως μίλησε για ΣΙΚΕ παιχνίδι, όσον αφορά την Συλλογική Σύμβαση της ΕΚΟ, ο παντογνώστης καλαμοκαβαλάρης Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ ξαναχτύπησε σε επίσκεψή του σε Control των ΒΕΑ. Δυστυχώς ο συνάδελφος προσπαθώντας να μην αφήσει την συζήτηση να εξελιχθεί και να απαντήσει στις ερωτήσεις των συναδέλφων για την κατάντια του Σωματείου μας - που έχει οδηγήσει με την αλαζονική του συμπεριφορά - αντέδρασε σπασμωδικά προσπαθώντας με ύβρεις να οδηγήσει τη συζήτηση αλλού και καταφέρθηκε με αήθεις χαρακτηρισμούς κατά της ΠΑΣΚΕ και του ψηφοδελτίου του ΣΚΕΕΠ.  Απαντάμε στον συνάδελφο Πρόεδρο ώστε να σταματήσει αυτή τη φθηνή προπαγάνδα.

Η ΠΑΣΚΕ είναι η Παράταξη, που έχει εκλεγεί από τους εργαζόμενους για αυτή την θητεία του Σωματείου μας. Λειτουργεί μέσα σ΄αυτό και τοποθετείται όποτε εκτιμά ότι είναι αναγκαίο με ανακοινώσεις.
Το ΣΚΕΕΠ είναι το νέο ψηφοδέλτιο, που δημιουργήθηκε μέσα από ανοιχτό προς όλους Συνέδριο ακούγοντας τη βούληση των εργαζομένων για τη διεύρυνση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, με σκοπό να βρεθούν οι εργαζόμενοι έξω από ταμπέλες, με κοινές ανησυχίες ώστε να ξαναδώσει στο ΠΣΕΕΠ αυτό, που έχει απωλεσθεί τα τελευταία χρόνια από την επικίνδυνη λειτουργία του Προέδρου και των συνεργατών του.
Η ΠΑΣΚΕ λοιπόν θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια και βεβαίως οι συνάδελφοι, που μετέχουν στο ΣΚΕΕΠ έχουν άποψη για όσα συμβαίνουν και όποτε κρίνουν τοποθετούνται με ανακοίνωση. 
Ελπίζουμε ο Πρόεδρος να κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει και να κατέβει από το καλάμι του, ώστε να ασχοληθεί σοβαρά με τα εργασιακά προβλήματα που μας πνίγουν πλέον, όπως κυρίως τα οργανογράμματα και ιδιαίτερα των ΒΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους - αν δε τα έχουν ξεπεράσει ήδη - κάνοντας εξαντλητικά 12ωρα, δεν μπορούν να πάρουν τα οφειλόμενα ρεπό τους, που αγγίζουν ακόμα και τις 35 ημέρες και έχουν χαθεί πια από τις οικογένειές τους.
Δυστυχώς, δε πέρασε πολύς καιρός να επιβεβαιωθεί αυτό που φωνάζουμε και δειλά-δειλά αρχίζουν οι εργαζόμενοι να το κατανοούν και να ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας και αυτό φάνηκε τώρα, όταν πια θα ξεκινήσει με το ίδιο προσωπικό η παλιά Υδρογονοαποθείωση καθώς και η Μονάδα 4.  Και τι να πούμε για τις ΒΕΑ όταν στο πύργο ψύξης (U-900B) δεν κάνουν βάρδια τη νύχτα λόγω έλλειψης ατόμων.
Τα λόγια είναι περιττά.  Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Προεδρείου και είναι απολύτως λογικό, γιατί όλη η προσπάθεια του Προέδρου εξαντλήθηκε στη συμπλήρωση των θέσεων για ψηφοθηρικούς λόγους και όχι για το καλό του συνόλου.  Αυτό συνεχίζεται και σήμερα μέσα….  από διακεκριμένα «στελέχη» του, που τάζουν κλιμάκια και προαγωγές.  Αυτό, που δεν έχουν καταλάβει, είναι ότι οι ιθαγενείς έπαψαν να ασχολούνται με καθρεφτάκια, όταν έγιναν σκλάβοι. . .
Πιστεύουμε ότι πλέον οι συνάδελφοι θα πρέπει να απαιτήσουν όπως απαιτούμε ως Παράταξη δυόμιση χρόνια τώρα, το Συνδικάτο να εργάζεται για τους εργαζόμενους και μόνο και όχι για τις φιλοδοξίες Βοναπάρτηδων δεξιών ή αριστερών αντιλήψεων.  Να σταματήσουν και από την εταιρεία κάποιοι – ευτυχώς λίγοι – να διευκολύνουν αυτές τις καταστάσεις και όλοι μαζί να λύσουμε από κοινού τα προβλήματα που έχουμε διότι ήδη ο κόσμος με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας έχει ξεπεράσει ακόμα και τα όριά του. 


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου