Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Υπόμνημα-φωτιά 15 σημείων για την ΕΡΤ

Υπόμνημα-φωτιά 15 σημείων για την ΕΡΤ
Αποκαλυπτικό για όσα συνέβαιναν στην ΕΡΤ και την οδήγησαν στο σημερινό σημείο είναι το υπόμνημα του υπεύθυνου εσωτερικού ελέγχου της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Μέσα σε 12 σελίδες, ο υπάλληλος της ΕΡΤ, Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος αναφέρεται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις και σε περιστατικά που αναδύουν οσμή αδιαφάνειας. Το υπόμνημα που δημοσιεύει σήμερα το Real.gr έχει ημερομηνία 14-3-2013. Το υπογράφει ο -επί δύο περιόδους- Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΡΤ, Χ. Παναγιωτόπουλος και ο οποίος και τις δυο φορές παύθηκε από τη θέση του μετά τις έρευνες που διεξήγαγε! Το υπόμνημα απευθύνεται στον τότε πρόεδρο της ΕΡΤ, Νίκο Τέλλη, αλλά και σε άλλα στελέχη της εταιρείας.

Ο εν λόγω υπάλληλος στα διαστήματα 1/12/2003 - 8/8/2007, αλλά και 4/9/2012 - 11/2/2013 διενήργησε ελέγχους σε σειρά καταγγελιών για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Στο υπόμνημά του κάνει λόγο για «παρέα των εμπλεκομένων που λειτουργεί με όλες τις διοικήσεις της ΕΡΤ», ενώ αναφέρεται ευθέως «σε διαπιστώσεις που συνθέτουν παράνομες ενέργειες και διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Έχει αξία να επισημάνουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος τοποθετήθηκε το 2012 ελεγκτής από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Σίμο, ο οποίος και τον έπαυσε το 2013. Λίγο διάστημα αργότερα, εγκατέλειψε τη θέση του και ο Νίκος Σίμος.

Το υπόμνημα του Χ. Παναγιωτόπουλου στέκεται σε 15 σημεία που χρήζουν της διερεύνησης των διοικήσεων. Το πιο «γλαφυρό» από τα καταγγελλόμενα; Παρουσιάστρια χρέωσε στην ΕΡΤ μποτάκια αξίας 835 ευρώ και σακάκι 999 ευρώ (σύμφωνα με το υπόμνημα).

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα 

 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου