Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Moody's: Παραμένει αρνητικό το outlook του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος



Από το 2010, παραμένει αρνητικό το outlook του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, υπογραμμίζει σε νέα έκθεσή της η Moody's, με τους αναλυτές του οίκου να εκτιμούν πως οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν ζημιογόνες το 2013 και το 2014.

Σύμφωνα με τη Moody’s, το οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από βαθιά και παρατεταμένη οικονομική ύφεση, σε συνδυασμό με την υψηλή έκθεση των τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα, θα συνεχίσουν να «διαβρώνουν» την ποιότητα του ενεργητικού, των κεφαλαίων, της κερδοφορίας και της χρηματοδότησης των τραπεζών.

Οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν πως η παρατεταμένη ύφεση θα αυξήσει περαιτέρω τα ήδη υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ασκώντας πρόσθετες πιέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ειδικότερα, η Moody’s προβλέπει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα υπερβούν πιθανότατα το 30% του συνόλου των χορηγήσεων έως τα τέλη του 2013.

Όπως υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης, παρά την προωθούμενη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα χρειαστούν και νέα κεφάλαια, ως αποτέλεσμα της μακράς ύφεσης της οικονομίας.

Ειδικότερα, υπό το βασικό σενάριο της Moody's, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 8 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου