Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕ-ΔΑ




Δικαιώθηκαν οι αγώνες των εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Η κυβέρνηση άργησε αλλά έστω και  αργά ευτυχώς το κατάλαβε.

Έπρεπε να περάσουν δυόμισι ολόκληρα χρόνια αγωνίας, φτώχιας και εξαθλίωσης των εργαζόμενων του Ναυπηγείου για να έρθει η δικαίωσή τους.

Με τροπολογία, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 η Ελληνική Βουλή επικύρωσε αυτό που φώναζαν οι συνάδελφοί μας χρόνια τώρα.

Πλέον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα καταβάλλει άμεσα το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ ως οφειλή για την κατασκευή των πυραλαυακάτων που βρίσκονται στα υπόστεγα του Ναυπηγείου και είναι έτοιμα για να παραδοθούν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η τροπολογία πέρα από την δικαίωση των εργαζομένων, επιφέρει επιπλέον μεγάλη οικονομική ανάσα, ώστε να αντεπεξέλθουν οι συνάδελφοι μας στις υποχρεώσεις των οικογενειών τους, έτσι όπως έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Επίσης, δημιουργεί την ελπίδα για παραγωγική ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας που θα δώσει όραμα και προοπτική πέρα από τους εργαζόμενους της εν λόγω επιχείρησης και  σε εκατοντάδες άλλες δορυφορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και άπτονται των Ναυπηγείων.

 Επιπλέον δημιουργεί πηγή ζωής στην τοπική  κοινωνία του Θριασίου Πεδίου.

Θέλουμε εκ μέρους των συναδέλφων μας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας να ευχαριστήσουμε όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ-ΔΑ, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες της περιοχής μας που προσέφεραν το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάθε μορφής στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.  

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ώστε να διασφαλισθεί στον απόλυτο βαθμό το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Για εμάς δεν είναι ζητούμενο είναι αυτονόητο.

 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου