Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Απέρριψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων



Δήλωση του Δ. Στρατούλη, υπεύθυνου ΕΚΕ υπ. Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την απόρριψη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ της ψηφοφορίας για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν και δεν επέτρεψαν να γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφοφορία για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας  και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την επίκληση αστήρικτων τυπικών λόγων, και χωρίς να τολμήσουν να κάνουν αντιπαράθεση επί της ουσίας, απέρριψαν και εμπόδισαν ακόμα και την ψηφοφορία για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επαναφορά του μηνιαίου κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, όπως και για την αποκατάσταση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας και επίσης για την επανασύσταση και αναβάθμιση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.

Την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στήριξαν με τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε παρών.

Ακολουθούν αποσπάσματαν ομιλίας του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημητρή Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου  Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπ. Εργασίας..
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου