Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Βόμβα ΟΟΣΑ: Ολλανδία και Λουξεμβούργο ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα Εκεθεση που θα πυροδοτήσει εντάσεις και συγκρούσεις στους κόλπους της Ευρωζώνης και του G-20


Βόμβα ΟΟΣΑ: Ολλανδία και Λουξεμβούργο ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα

Βόμβα μεγατόνων για την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο καθώς και για τη στρατηγική της Άνγκελα Μέρκελ και των Βρυξελλών αποτελούν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, βάσει των οποίων οι χώρες αυτές έχουν μετατραπεί σε βασίλεια της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.  Τα στοιχεία αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο αντιπαραθέσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων στα ευρωπαϊκά φόρα, ενώ ξεσκεπάζουν τις σκοπιμότητες πίσω από τις πρόσφατες εξελίξεις που οδήγησαν στη διάσωση-κόλαφος της Κύπρου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ολλανδία και Λουξεμβούργο έγιναν αποδέκτες Άμεσων Ξένων Επενδύσεων ύψους $5,8 τρισ., περισσότερα απ όσα εισέρευσαν στις ΗΠΑ και τη Γερμανία μαζί.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η Ολλανδία προσέλκυσε $3,5 τρισ. ΑΞΕ μέχρι τα τέλη του 2012, εκ των οποίων μόλις τα $573 δισ. κατέληξαν στην πραγματική οικονομία.  Ο κύριος όγκος των κεφαλαίων διοχετεύθηκαν σε εταιρίες ειδικού σκοπού οι οποίες χρησιμοποιούνται για φοροαποφυγή, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο Λουξεμβούργο κατέφυγαν $2,2 τρισ. δολάρια ΑΞΕ, εκ των οποίων μόλις $122 δισ. "βγήκαν" στην επιφάνεια μέσω της πραγματικής οικονομίας.

Κάτω από αυτό το πρίσμα η δήλωση του γενικού διευθυντή του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, με την οποία καλεί τις κυβερνήσεις να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο των συζητήσεων τις επόμενες ημέρες.

Ο Γκουρία συμπληρώνει ότι "δεν μπορούμε να κατηγορούμε τις επιχειρήσεις επειδή χρησιμοποιούν τα παράθυρα και τα εργαλεία που τους δίνονται από τις κυβερνήσεις". 

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ μιλώντας στη συνδιάσκεψη του κλαμπ των Παρισίων υποστήριξε ότι οι μέθοδοι και οι πολιτικές χωρών που λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι αποτελούν ουσιαστικό κίνδυνο για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

Αν και οι πιέσεις προς αυτές χώρες εντείνονται και με πρωτοβουλία του G-20, όλο και περισσότερες χώρες προσπαθούν να ενταχθούν σε αυτό το κλαμπ των "φιλικών" για τις επενδύσεις-φοροδιαφυγή κρατών. 
ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου