Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ







ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά, τους ταξικούς αγώνες, αποδίδουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες του εργατικού κινήματος που θυσίασαν τη ζωή τους για την κατάκτηση και υπεράσπιση των εργατικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Τιμούμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, εκείνους που έπεσαν στον αγώνα για το 8ωρο, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Τιμούμε τους νεκρούς εργάτες του Μάη 1886 στο Σικάγο (για αυτή τη σφαγή των εργατών
και εργατριών του Σικάγου η Β εργατική Διεθνής όρισε την 1η Μάη Παγκόσμια ημέρα απεργίας και αγώνα της εργατικής τάξης),
Αγωνιζόμαστε για να αποκρούσουμε τους νεοφιλελεύθερους εκβιασμούς και απαιτήσεις της Τρόικας (Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ. Δ.Ν.Τ.) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την απόρριψη όποιων αντιασφαλιστικών συνταξιοδοτικών συνταγών που ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.
Αγωνιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας ενάντια στις πολιτικές που καθηλώνουν μισθούς και μεροκάματα, που καταργούν τον σταθερό χρόνο εργασίας και εφαρμόζουν ελαστικές μορφές απασχόλησης
.Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που αυξάνουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, που καθηλώνουν τις συντάξεις, που ιδιωτικοποιούν και εμπορευματοποιούν την υγεία.
Για αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους στον κόσμο ενάντια της φτώχειας, της εξαθλίωσης και τις κοινωνικές διακρίσεις, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με βίαιο τρόπο.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ότι μας αξίζει και δικαιούμαστε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ για να δώσουμε ένα βροντερό μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί και μπορούμε.

Στην Αθηνα ,Πλατεια Κλαυθμωνος, ωρα 11:00,
Στην Θεσσαλονικη , Μπροστα στο Εργατικό Κεντρο , Αριστοτελους 32 , ωρα 10:30.

1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σ.Κ.Ε.Ε.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου