Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
 Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης σε ότι αφορά τη διαδικασία έκδοσης άδειας εργασίας, σας γνωστοποιούμε ότι έγινε το πρώτο βήμα προς την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος. 
 Μετά την τελευταία συνάντηση του ΠΣΕΕΠ με εργαζόμενους που έχουν άμεση εμπλοκή στην έκδοση αδειών, υιοθετήθηκε η πρόταση της Ελεύθερης Κίνησης Εργαζομένων για συνάντηση διαπαραταξιακής επιτροπής με την πλευρά της Εταιρείας. 
Διαπιστώθηκαν τα σημεία επαφής σε ότι αφορά την ουσία της διαδικασίας, εγκαινιάζοντας μια σειρά επαφών, ώστε να αναδιαμορφωθεί το πλαίσιο του Κανονισμού, με πρωταρχικό στόχoτη λειτουργικότητα και τη θωράκιση της ασφάλειας εργαζομένων και εγκαταστάσεων σε όλους τους βιομηχανικούς χώρους του Ομίλου. 
 Οι θέσεις που εξ΄ αρχής, ως υπεύθυνη συνδικαλιστική κίνηση προτείναμε και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν, λίγη σημασία έχουν. Αυτό που πραγματικά έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του εργασιακού μας χώρου καθώς και το περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους αλλά και ο δίκαιος καταμερισμός ευθυνών που προκύπτουν. 
 Συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και δηλώνουμε παρόντες σε κάθε κάλεσμα των εργαζομένων. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή, την καθημερινή επαφή και την ειλικρινή διάθεση συνεργασίας προκύπτουν πραγματικές λύσεις για τους εργαζόμενους. 
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ 
1Η ΜΑΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ…
 Αυτοί οι στίχοι του Μάνου Λοΐζου ξαναφέρνουν στο μυαλό όλων των εργαζομένων την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο και την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών που με σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο», διεκδικούσαν τη μείωση των ωρών εργασίας και την αξιοπρέπειά τους ως εργαζόμενοι. 
 Σήμερα που ο κόσμος της εργασίας δέχεται μια ανελέητη επίθεση και το συνδικαλιστικό κίνημα στοχοποιείται και ενοχοποιείται, το νόημα αυτής της ημερομηνίας ορόσημο αποκτά ιδιαίτερησημασία. 
 Σε μια χρονική περίοδο που η κοινωνία οδηγείται σε βίαιη φτωχοποίηση και κάθε δομή κοινωνικού κράτους ισοπεδώνεται, οι δυνάμεις της εργασίας οφείλουν να εμπνευστούν από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο και να πρωταγωνιστήσουν στην ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής, που συντονισμένα επιλέγουν η Τρόικα με την τρικομματική συντεχνία διαχείρισης της εξουσίας. 
 Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μάη στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, αποτείνοντας παράλληλα φόρο τιμής στους αγώνες των δυνάμεων εργασίας, που διαχρονικά αποτελούν την πρωτοπορία στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισονομίας και δικαιοσύνης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου