Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα μείωση του κατώτατου μισθού
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας,επισημαίνοντας ότι οι διατάξεις που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και έκανε αποδεκτές ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μειώνουν ακόμα περισσότερο τον κατώτατο μισθό.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία ΠΑΣΟΚ αφορά μόνο τους ανέργους που θα ενταχθούν  σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και όχι το σύνολο των εργαζομένων.

Ειδικότερα, η επίμαχη διάταξη που προκάλεσε την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «5. Οι καθαρές αμοιβές ορίζονται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους - εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους - εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά, οι δικαιούχοι φορείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούμενους- εργαζόμενους».

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης έθεσε το θέμα στον κ Στουρνάρα, ο δεύτερος απάντησε «σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ανέργους».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου