Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Energean: Απομονωμένη και με Ημερομηνία Λήξης η Διοίκηση Παππά στην Καβάλα Oil



Σε ανακοίνωση προέβη σήμερα η Energean Oil and Gas με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απαγορεύεται στην σημερινή διοίκηση της Καβάλα Oil να διενεργεί οποιεσδήποτε ενέργειες πέρα από τις εντελώς απαραίτητες.
Η πλήρης ανακοίνωση της Energean έχει ως εξης:
«Οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις έβαλαν ένα «τέλος» στον παραλογισμό και τις αλλοπρόσαλλες πρωτοβουλίες της Διοίκησης της Καβάλα Oil. Ειδικότερα, το αρμόδιο Δικαστήριο αποφάσισε και εξέδωσε αίτημα προσωρινής διαταγής απαγορεύοντας στην σημερινή Διοίκηση να διενεργεί οποιεσδήποτε ενέργειες εκτός από τις απόλυτα επείγουσες και μη επιδεχόμενες αναβολής εταιρικές υποθέσεις καθημερινής διοίκησης και διαχείρισης.
Παράλληλα, σε άλλη απόφαση, το αρμόδιο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής της θυγατρικής προς την μητρική εταιρεία, αναφορικά με αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης, απορρίπτοντας τα ψέματά τους και την παράνομη πρακτική αλλοίωσης στοιχείων.
Ως εκ τούτου, η Διοίκηση Παππά παρά τα αδιέξοδα και τετελεσμένα που δημιουργεί στην Καβάλα Oil, αν και σχεδιάζει ερήμην των εργαζομένων και των οικογενειών τους και προχωρά από τα ραδιόφωνα σε εξαγγελίες περί «σπαρτιάτικης ζωής», αρχίζει να μετρά αντίστροφα. Είτε στις 10 Απριλίου είτε έως τις 10 Μαΐου, θα παραδώσει τη Διοίκηση.
Ας αναλογιστούμε τι «κατάφεραν» το τελευταίο 2μηνο:
1. Έστειλαν γράμματα στις Τράπεζές μας – Τους αγνόησαν.
2. Προσπάθησαν να σταματήσουν την κύρωση της Σύμβασης που οι ίδιοι υπέγραψαν – Απέτυχαν. 164 βουλευτές τους αγνόησαν.
3. Έστειλαν επιστολή στα ΕΛΠΕ και προσπαθούν να πουλήσουν πετρέλαιο που δεν τους ανήκει – Απέτυχαν.
4. Έγραψαν ανακοινώσεις στον διεθνή Τύπο - Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για τα ψέματά τους.
5. Τα «έσπασαν» στο Ωκεανίς, με αποτέλεσμα να έχουν απέναντί τους βουλευτές, υπουργούς, αστυνομία, κόμματα, κοινωνία, τράπεζες και επενδυτές – Σταθερά απομονώνονται.
6. Επιχείρησαν την αλλοίωση των στοιχείων σε ελεγμένες και εγκεκριμένες οικονομικές καταστάσεις – Το Δικαστήριο απέρριψε τα ψέματά τους.

Φυσικά, αν η Διοίκηση Παππά νοιαζόταν πραγματικά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και την αγορά της Καβάλας ΔΕΝ θα παρέτεινε την αγωνία κανενός. Σήμερα, που έχει ξεμείνει από «συμμάχους», που και έχει αποδειχθεί ότι ούτε σχέδιο για το αύριο διαθέτει, ούτε αξιοπιστία, ούτε συνομιλητές, θα φρόντιζε να παραδώσει την Διοίκηση, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση άμεσα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από την Ενεργειακή σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις.

Η Διοίκηση Παππά το μόνο που σχεδιάζει πλέον είναι να ταμπουρωθεί στο Σίγμα, να ασκήσει το αίτημα για αναβολή μεγαλώνοντας την αγωνία των εργαζομένων αλλά και τον φάκελο των αδικημάτων της».
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου