Τρίτη 9 Απριλίου 2013
Παρουσιάσεις του ΔΕΣΦΑ στους Ενδιαφερόμενους για την Ιδιωτικοποίηση Επενδυτές
Παρουσιάσεις προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, βρίσκονται σε εξέλιξη την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη από τη Διοίκηση της εταιρείας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τη χρηματοοικονομική της διάρθρωση, το επενδυτικό της πρόγραμμα και τις στρατηγικές επιλογές της στον τομέα του φυσικού αερίου.
Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στις εταιρείες και κοινοπραξίες της Socar, της Sintez και της ΓΕΚ Τέρνα – PPF από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ. Γιώργο Παπαρσένο και τα κατά τομείς εξειδικευμένα διευθυντικά στελέχη του ΔΕΣΦΑ, οι οποίοι μεταξύ άλλων εστιάζουν:
-Στην εντυπωσιακή άνοδο των κερδών του ΔΕΣΦΑ κατά την διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Η καθαρή κερδοφορία της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 3%, στα 88,7 εκατ. ευρώ, από 86,1 εκατ. ευρώ το 2011 και έναντι 22,5 εκατ. ευρώ το 2009.
-Στην υλοποίηση ενός ευρύτατου επενδυτικού προγράμματος σε υποδομές, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προσεχή δεκαετία, το οποίο φιλοδοξεί να ενισχύσει περαιτέρω τόσο τη γεωπολιτική θέση όσο και τη διασφάλιση του ενεργειακού σχεδιασμού της Ελλάδας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται από τα στελέχη του ΔΕΣΦΑ στην αναβάθμιση της Ρεβυθούσας, μέσω της κατασκευής τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, της αύξησης της παροχετευτικής ικανότητας των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας και της ενίσχυσης των λιμενικών της εγκαταστάσεων, στην επέκταση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σε περιοχές όπως η Εύβοια και η Πελοπόννησος, στη λειτουργία του Σταθμού της Νέας Μεσημβρίας που επιτρέπει την εισροή μεγαλυτέρων ποσοτήτων φυσικού αερίου στη χώρα από τα σημεία εισόδου στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και στις προοπτικές συνεργασίας στη λειτουργία και συντήρηση αγωγών φυσικού αερίου και τερματικών σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, που ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές καθώς και στη δημιουργία αποθηκευτικού χώρου φυσικού αερίου στο εξαντλημένο κοίτασμα της νότιας Καβάλας.
-Στη συνεχή αναβάθμιση της εταιρείας, μέσω νέων μεθόδων διοίκησης και αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της.
-Στην απελευθέρωση και στην επιτυχή λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου, η οποία όχι μόνο προσέδωσε οφέλη για την εθνική οικονομία αλλά και συγκέντρωσε ιδιαίτερα ευμενή σχόλια για την χώρα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία κρίσιμη περίοδο για τα ελληνικά συμφέροντα.
-Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση, σε συνεργασία με την ΡΑΕ και τους αρμόδιους εθνικούς φορείς, των τεσσάρων κρίσεων εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο στην διάρκεια του 2012, η οποία επίσης απέσπασε ευνοϊκά σχόλια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
-Στις διεθνείς διακρίσεις και πιστοποιήσεις σε ζητήματα Υγιεινής, Ασφάλειας, Ποιότητας και Περιβάλλοντος. Σχετικά δε με την περιβαλλοντική ταυτότητα της εται¬ρείας ο ΔΕΣΦΑ κατέστη ο πρώτος Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη που προέβη στον υπολογισμό του Ανθρακικού του Αποτυπώματος.
-Στην πολυσχιδή δράση του ΔΕΣΦΑ στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με έμφαση στα ανταποδοτικά οφέλη για τις κοινωνίες στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.
Με αφορμή τις παρουσιάσεις προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Γιώργος Παπαρσένος σχολίασε τα εξής:
«Παράλληλα, με τη μεγάλη οικονομική ευρωστία που έχει επιτύχει στην διάρκεια της τελευταίας τριετίας, η εταιρεία έχει καταστεί μία ιδιαίτερα ελκυστική επενδυτική περίπτωση, κάτι που αποδεικνύεται και από το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού αποκρατικοποίησης του ομίλου της ΔΕΠΑ.
Οι προοπτικές που συνοδεύουν την πορεία του ΔΕΣΦΑ καθίστανται ακόμη πιο ισχυρές, αν αναλογιστεί κανείς το δυναμικό ανάπτυξης νέων υπηρεσιών στον τομέα του φυσικού αερίου και τη συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ σε ενεργειακά έργα μεγάλης γεωπολιτικής εμβέλειας όπως και σε έργα χρηματοδοτούμενα από ιδιώτες επενδυτές.
Τέλος, είναι δεδομένο πως η αξία και η σημασία της εταιρείας θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο όταν αρχίσει η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είτε μιλούμε για την μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αγωγού στην ηπειρωτική Ευρώπη είτε μέσω πλοίων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.»
ΠΗΓΗ:energia.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου