Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα "βλέπει" ο Αδ. Πεπελάσης



Για ανοιχτό ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, αλλά και για ιδιοτελή κίνητρα της τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, έκανε λόγο μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο οικονομολόγος --και πρώην διοικητής τραπεζών- Αδαμάντιος Πεπελάσης. 

«Δεν αποκλείω ακόμη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά ακόμη και να γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά και σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με «Τα Νέα», ενώ αναφερόμενος στην εξαγγελία του κ. Ευ. Βενιζέλου, σχετικά με τη δημιουργία 700.000 θέσεων εργασίας, τη χαρακτήρισε «αστεία, ανόητη και ασόβαρη». 

Ως προς την τροπή των εξελίξεων σχετικά με τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank, ο κ. Πεπελάσης εμφανίσθηκε επικριτικός, τονίζοντας πως δεν ήταν επαρκώς σχεδιασμένη. 

«Είναι θλιβερό ότι μια μεγάλη προσπάθεια για τη συνένωση ανακοινώθηκε, χτύπησαν οι καμπάνες και μετά μας είπαν ότι δεν προχωρεί. Αυτό συνιστά ασόβαρες πολιτικές. Δεν ξέρω πού να αναζητήσω τον φταίχτη, αλλά δεν πρέπει να γίνονται σε μια περίοδο που η κοινωνία είναι πολύ εύθικτη και έτοιμη να παρεξηγήσει τα πάντα», είπε ο κ. Πεπελάσης, προσθέτοντας: «Αν δεν ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν, δεν έπρεπε να προχωρήσουν ή να βρουν έναν άλλο τρόπο να πείσουν την τρόικα, διότι η τρόικα δεν είναι πάντοτε εκείνη που υπαγορεύει την πολιτική για την ελληνική οικονομία και υπάρχουν πολλές υποψίες για τα κίνητρά της».

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου