Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΝΙΚΑ Εκτόξευση IRIS-T SL με ζεύξη δεδομένων της INTRACOM Defense!




Η Ελλάδα που μπορεί, η Ελλάδα ππου δημιουργεί προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και μάλιστα τον πιο ιδιαίτερο χώρος τεχνολογιών αιχμής, αυτόν της άμυνας: Επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου IRIS-T SL (Surfaced Launched - Εκτόξευση από το Έδαφος) ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρία Diehl BGT Defence (DBD) με σύστημα που έχει σχεδιαστεί από την INTRACOM Defense Electronics (IDE)!
H επιτυχία αυτή επιβεβαίωσε την κορυφαία απόδοση του συστήματος Ζεύξης δεδομένων (Data Link), το οποίο μετέδωσε τις πληροφορίες για την καθοδήγηση του πυραύλου που έπληξε τον τηλεκατευθυνόμενο στόχο.
«Η μετάδοση δεδομένων προς τον πύραυλο λειτούργησε τέλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης», δήλωσε επίσημη πηγή της DBD μετά την ολοκλήρωση της εκτόξευσης.
Η νέα γενιά, ελεγχόμενη από λογισμικό, Ζεύξης δεδομένων του πυραύλου αεράμυνας IRIS-T SL, έχει, όπως προαναφέραμε, σχεδιαστεί από την INTRACOM Defense Electronics (IDE), στο πλαίσιο της σύμβασης πλήρους ανάπτυξης που της ανατέθηκε το 2007, μετά από διεθνή διαγωνισμό για την καταλληλότερη διαθέσιμη τεχνολογία για σύγχρονα πυραυλικά συστήματα.
Η επιτυχής εκτόξευση προβάλλει και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη διεθνούς επιπέδου τεχνολογία και εμπειρία της IDE στον τομέα των ασύρματων συστημάτων υψηλών ταχυτήτων, που χαρακτηρίζονται από την αξιοπιστία της ζεύξης επικοινωνίας, την ασφάλεια και τον υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σε παρεμβολές.
Η INTRACOM Defense Electronics, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α.Ευρώπη.  
Ειδικεύεται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή αμυντικών επικοινωνιακών συστημάτων, συσκευών κρυπτογράφησης, συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών, ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, ραντάρ, προσομοιωτών και συστημάτων ελέγχου και δοκιμών.
Η εταιρία συμμετέχει σε πολυεθνικά προγράμματα συμπαραγωγής και διεθνή προγράμματα έρευνας, σε συνεργασία με μεγάλες αμυντικές εταιρίες και οργανισμούς, και συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται ότι η INTRACOM Defense Electronics εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, στο Βέλγιο,στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, στην Ολλανδία και στη Σουηδία.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου