Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Εταιρείες πετρελαίου:Ποιες «πληρώνουν το μάρμαρο»



Μειώνονται οι απώλειες στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία τους δύο πρώτους μήνες της χειμερινής περιόδου στην ουσία είχε νεκρώσει. Η μείωση της ζήτησης κατά 80%-90% τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο τις τελευταίες μέρες διαμορφώνεται στο 55%-60%. 
Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις παραγόντων, σε καμία περίπτωση η αγορά αυτή, που απορροφούσε περίπου το 25% του συνολικού όγκου, δεν πρόκειται να επιστρέψει στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων, πριν δηλαδή από την εξίσωση. 
Οι επιπτώσεις της εικόνας αυτής είναι πιο έντονες στους τελευταίους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, δηλαδή στα πρατήρια που διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης και στους μεταπωλητές αποκλειστικά πετρελαίου θέρμανσης. 
Οι τελευταίοι είναι η επαγγελματική κατηγορία που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, καθώς η διάθεση αυτού του τύπου καυσίμου είναι η αποκλειστική δραστηριότητα. 
Εκτός από τη μείωση της ζήτησης, οι μεταπωλητές έχουν υποστεί επιπτώσεις από τη στροφή καταναλωτών απευθείας στις εταιρείες εμπορίας για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να διασφαλίσουν εγγυήσεις για ακριβείς παραδόσεις.
Οι περισσότερες από τις τελευταίες χρησιμοποιούν για τη διανομή δικό τους προσωπικό και ιδιόκτητα βυτιοφόρα, εφαρμόζουν συστήματα ελέγχου της ποσότητας που παραδίδεται, ενώ κάνουν και ευκολίες στην πληρωμή. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου