Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου - Δ.Ν.Τ.: Έκθεση εξόντωσης και καταστροφής κοινωνίας και οικονομίας



Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαιώνει δυστυχώς αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει η ΓΣΕΕ. Ότι η πολιτική των μνημονίων εκτός από άδικη και άνιση είναι αναποτελεσματική και καταστροφική για την κοινωνία και την οικονομία.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τον εφιάλτη της ανεργίας ενώ όσοι παραμένουν στην αγορά εργασίας έχουν υποστεί δραματικές απώλειες στους μισθούς τους και η ύφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά έχει ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ με την ανεργία να κινείται στο 30%, το ΔΝΤ ζητάει επιπλέον μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μπορεί η Κυβέρνηση να διαψεύδει το γεγονός ότι το ΔΝΤ ανακινεί θέμα νέων μειώσεων στους μισθούς με κατάργηση των ωριμάνσεων, η ανάγνωση όμως της έκθεσης είναι κάτι παραπάνω από προκλητικά σαφής.
Ενώ η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή και η εισφοροδιαφυγή παράλληλα με την ακρίβεια καλπάζει παρά τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο.
Ο στόχος πλέον είναι εμφανέστατος. Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν κανένα περιθώριο αντοχών και ανοχών.
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα κατά των βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών τόσο σε νομικό επίπεδο (ήδη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η Συνομοσπονδία) όσο και με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου