Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ίδρυση μονάδων «κυβερνοπολέμου» από τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη




Οι αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις που παραμένουν αναπτυγμένες στην Ευρώπη δεν χρειάζονται άρματα μάχης, αλλά περισσότερα «κυβερνο-όπλα».

Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο διοικητής τους αντιστράτηγος Mark Hertling, αναφερόμενος στη μετα-Αφγανιστάν εποχή. Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου εντάσσεται και η απενεργοποίηση δύο τεθωρακισμένων ταξιαρχιών του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη. «Αντιμετωπίζουμε πολλά αλλά σίγουρα δεν είναι ο Ψυχρός Πόλεμος,» δήλωσε  ο Hertling.

Ο ίδιος μάλιστα ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας κινητής μονάδας κυβερνοπολέμου που δημιουργήθηκε από προσωπικό της 5ης Διοίκησης Επικοινωνιών (5th Signal Command) και της 66ης Ταξιαρχίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (66th Military Intelligence Brigade) που εδρεύουν στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.
Βέβαια, εδώ και επτά χρόνια, η διεξαγωγή επιχειρήσεων κυβερνοπολέμου και ιδιαίτερα αυτών που είναι επιθετικής φύσης, κάθε άλλο παρά έχει καθορισθεί  από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.
Καθώς ο κόσμος μας δικτυώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, τα όρια μεταξύ στρατηγικών και τακτικών "κυβερνο-επιχειρήσεων" είναι όχι μόνο ασαφή, αλλά στην πράξη μπορούν να θεωρηθούν ως ανύπαρκτα.
Η δικτύωση όλο και περισσότερων στρατιωτικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, καθιστά πιθανό μία τακτική κυβερνο-επιχείρηση να έχει στρατηγικές συνέπειες.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου