Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου : Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης : 14 Νοεμβρίου 2012



Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές επιβαλλόμενες Νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ,στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους Ηγέτες.
ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι πολιτικές ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του Έυρ.Νότου ,είναι καταστροφικές και αδιέξοδες ,δε λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς.
Η κρίση δεν προκλήθηκε και δεν οφείλεται στους μισθούς ,στις συντάξεις ,στις κοινωνικές παροχές αλλά στην απληστία των Τραπεζιτών των τζογαδόρων κερδοσκόπων και στην ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων.
Μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοέμβρη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. 
Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 
Στην Ιταλία η GGIL διοργανώνει 4ωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.
Στη Γαλλία οι CGT, CFDT,FO έχουν προγραμματίσεις 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Τετάρτης συλλαλητήριο στο Βερολίνο ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.
Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.
Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι έλληνες», τα οποία θα διανεμηθούν στους πολίτες ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους έλληνες ισπανούς και ιταλούς εργαζόμενους.
Η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ σε δήλωσή της με αφορμή την Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση τόνισε ότι «όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση»,
Προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους». Η κα Σεγκόλ στο μήνυμά της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΣΕΣ επισημαίνει ότι «η Τρόικα δεν μπορεί πλέον να συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα» και επαναλαμβάνει και τη θέση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την αντικατάσταση της πολιτικής των μνημονίων από πολιτική που θα ενισχύει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».
Τα συνδικάτα της Ευρώπης με μια φωνή και έντονη δράση απαιτούν:
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ
ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 
ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου