Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πρώτο θέμα στους Financial Times ο προϋπολογισμός



Πρώτο θέμα κάνουν την έγκριση του προϋπολογισμού από την ελληνική Βουλή οι Financial Times στην ιστοσελίδα τους, με ένα άρθρο που τιτλοφορείται “Οι νέες προβλέψεις για το χρέος γκρεμίζουν τις ελληνικές ελπίδες”.
Το άρθρο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προβλέψεις για το ελληνικό χρέος τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας ότι αντί για το 167% του ΑΕΠ, όπως προβλεπόταν τον περασμένο Μάρτιο, το 2013 το χρέος θα εκτοξευθεί στο 189% του ΑΕΠ και το 2014 θα φτάσει στο 192% του ΑΕΠ. “Οι  προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού ξεπερνούν τα χειρότερα σενάρια που φαντάζονταν οι πιστωτές όταν συμφωνούσαν στο πακέτο διάσωσης των 174 εκ. ευρώ πριν από οκτώ μήνες”, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, και συνεχίζει: “Ακόμα και στο εναλλακτικό σενάριο που είχε ετοιμάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το Μάρτιο, το οποίο επιχειρούσε να προβλέψει μία απαισιόδοξη οικονομική εξέλιξη, το ελληνικό χρέος προβλεπόταν να φτάσει μόνο στο 171% του ΑΕΠ”.
Όπως είναι φυσικό, το άρθρο επισημαίνει ότι οι νέες προβλέψεις ουσιαστικά διαλύουν τις ελπίδες ότι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, που ήταν ο αρχικός στόχος, ενώ επικαλείται και δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου που σημειώνει: “Δεν είναι ακριβώς έκπληξη, αλλά θα προκαλέσει διαφωνίες για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας”. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου