Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τις Βασικές Θεσμικές Προτεραιότητες της Ελληνικής Ενεργειακής Αγοράς Ανέδειξε το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ



Με ένα πρόγραμμα που κάλυψε τις βασικές θεματικές του σημερινού ελληνικού ενεργειακού τοπίου, το 17ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος», ολοκληρώθηκε εχθές, 31 Οκτωβρίου, μετά τη διήμερη επιτυχημένη διεξαγωγή του στο Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ομιλία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκη Παπαγεωργίου, προσκεκλημένου ομιλητή στο επίσημο γεύμα του συνεδρίου, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη αντιμετώπισης των επειγόντων θεμάτων που απασχολούν σήμερα την ενεργειακή αγορά και που ανάγονται στο υπέρογκο έλλειμμα στο ΛΑΓΗΕ που απειλεί με πλήρη εκτροχιασμό την ενεργειακή αγορά. 
Εκ μέρους του ΙΕΝΕ, ο πρόεδρος του ΙΕΝΕ Δρ. Γιάννης Δεσύπρης υπογράμμισε το ρόλο του Ινστιτούτου στην προαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου για τα ενεργειακά θέματα της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης, ενώ στα αριθμητικά δεδομένα που υπογραμμίζουν τη σημασία του ενεργειακού κλάδου στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Κωστής Σταμπολής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου