Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ιδού τα χρονοδιαγράμματα πώλησης για ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, αποθήκες Ν. Καβάλας, ΔΕΗ...



Τις ημερομηνίες –κλειδιά για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις της προσεχούς 2ετίας περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλος αναφορικά με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, Αποθήκες Φυσικού Αερίου Νοτίου Καβάλας, και ΔΕΗ.
Καταρχήν, στην περίπτωση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με το αναλυτικό πλάνο που παρουσίασε ο κ. Αθανασόπουλος, παραμένει όπως φαίνεται η αρχική προθεσμία της προσεχούς Δευτέρας 5 Νοεμβρίου για την υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών. Εντός του α’ 3μήνου 2013 θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές, και εντός του β’ 3μήνου 2013 θα πρέπει να έχει υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο.
Στις επόμενες τρεις αποκρατικοποιήσεις, οι προκηρύξεις των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνουν μέσα στο α’ 3μηνο του 2013 για το 35,5% των ΕΛΠΕ, το Μάιο 2013 για την παραχώρηση της χρήσης εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων αποθηκών της Ν. Καβάλας, και στο δ’ 3μηνο του 2013 για τη ΔΕΗ, για την οποία -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο του ΤΑΙΠΕΔ- δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το μοντέλο ιδιωτικοποίησης.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου