Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΣ στην Αχαΐα - "Βολές" κατά της ηγεσίας στην επιστολή του



Με αυτή την επιστολή, γεμάτη "βολές" κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε την παραίτησή του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαία, Παναγιώτης Αλεξόπουλος.
Στην επιστολή του, που απευθύνεται προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, 
μιλά για την κατάσταση που έχει φτάσει μέχρι τώρα η χώρα και κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από τις συνεχείς περικοπές και τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα.

Η επιστολή, που δημοσιεύεται στο PatrasTimes, αναφέρει:

Η μακροχρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά και η ενεργός συμμετοχή μου στο ΠΑΣΟΚ, εμπνεύστηκαν από τις αρχές και τα ιδεώδη της 3ης του Σεπτέμβρη και σκοπό είχαν την προσφορά μου υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βασισμένη στις αξίες της ανιδιοτέλειας, της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και της διαφάνειας.

Έτσι πορεύτηκα από το Μάιο του 2008, όπου τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης μας, με εξέλεξαν στην θέση του Γραμματέα της Ν.Ε.. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, με τους οποίους δώσαμε πολλούς πολιτικούς αγώνες.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, η παράταξη μας, η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου που τόσα πρόσφερε σε αυτόν τον τόπο, απώλεσε τόσο το κινηματικό της χαρακτήρα όσο και κάθε δεσμό που διατηρούσε με την κοινωνία.
Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται εντονότερα σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες, που επί χρόνια αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της παράταξής μας: Tους αγρότες, τους εργάτες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, την μεσαία αστική τάξη. 
Οι αρχές και οι αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη, υποτιμήθηκαν ή -ακόμα χειρότερα- ξεχάστηκαν και αγνοήθηκαν από τις ηγεσίες του κινήματός μας.
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ξεπεράσαμε ακόμα και τις κόκκινες γραμμές της ιδεολογίας μας, επιδοθήκαμε σε ένα συνεχόμενο ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, σε μία φοροεπιδρομή που υπαγορεύτηκε από τις απαιτήσεις των δανειστών μας, που σκοπό είχαν την μείωση των δαπανών, την καλυτέρευση των χρηματοοικονομικών δεικτών, την παραμονή στον κλειστό πυρήνα του Ευρώ και της Ευρωζώνης, την ανάπτυξη και την ευημερία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου