Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ... Β.Πούτιν: "Θετική η Ρωσία στο αίτημα της Κύπρου για το δάνειο των 5 δισ. ευρώ"



Τα καλά νέα φαίνεται πως έρχονται κατά "κύματα" από τη Μεγαλόνησο, η οποία και μετά την συμφωνία με την Gazprom, θα δανειοδοτηθεί σύντομα από τη Ρωσία καλύπτοντας έτσι τις "μαύρες" τρύπες του τραπεζικού της τομέα, που την εξέθεσαν - και εξακολουθούν να την απειλούν- με τον κίνδυνο της οικονομικής υποτέλειας όπως έχει συμβεί και στην Ελλάδα.
Σε τηλεφωνική συνομιλία των δύο  προέδρων Δημήτρη Χριστόφια και Βλαντιμίρ Πούτιν συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει θετική προσέγγιση στο θέμα του ρωσικού δανείου, είπε σήμερα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κάνοντας λόγο για "εγγυήσεις που σχετίζονται με το φυσικό αέριο".
Μετά το τέλος διήμερης επίσκεψης στη Μόσχα, και ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων για το δάνειο, ο κ. Κυπριανού δήλωσε:
«Γνωρίζετε ότι υπήρξε απευθείας τηλεφωνική συνομιλία των Προέδρων Χριστόφια και Πούτιν για το θέμα. Ο κ. Πούτιν είπε ότι θα υπάρξει θετική προσέγγιση, ξέρω ότι υπάρχει επικοινωνία για το ζήτημα μεταξύ των κυβερνήσεων και πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου