Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Εθνικό όνειδος: Διεθνής Οικονομικός 'Ελεγχος "...αντικαθιστώντας τους Έλληνες υπευθύνους"



Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε ζήτημα οικονομικής κατοχής της χώρας μέσω "δεσμευμένου λογαριασμού των εσόδων της από πάσης φύσεως δραστηριότητα, εξορύξεις, αποκρατικοποιήσεις κλπ" όπως αποκαλύπτεται πλέον με ντοκουμέντα που έδωσε στην δημοσιότητα εις εκ των κυβερνητικών εταρείων ο Ε.Βενιζέλος που πλέον μιλά για "χώρα προτεκτοράτο".
Το επαίσχυντο κείμενο-τελεσίγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που στάλθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο θέτουν ως προαπαιτούμενο τον διορισμό ξένου επιτρόπου-πρωθυπουργού και που αντί να σκιστεί σε κομματάκια, η κυβέρνηση (τουλάχιστον η ΝΔ) ουσιαστικά το έχει αποδεχθεί (αν κρίνουμε από την απάντηση που έδιναν οι κύκλοι του Μαξίμου στον Ε.Βενιζέλο: "Το θέμα δεν είναι τι ζητάνε, αλλά τι απαντάμε") είναι το εξής:
"Ενισχυμένη διακυβέρνηση και μηχανισμοί ελέγχου
Για να ενισχυθεί η αξιοπιστία πρέπει να υιοθετηθεί μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική (με εκούσιες αυτοδεσμεύσεις). Παρεκκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος πρέπει να εξισορροπούνται με εσωτερικές προσαρμογές. Οι ακόλουθες προαπαιτούμενες ενέργειες πρέπει να εισαχθούν με νομοθετική ρύθμιση πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Κλειστός λογαριασμός με εξωτερική διαχείριση: Ο κλειστός λογαριασμός που εγκρίθηκε από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ενισχύεται ώστε να εξασφαλίσει πως οι πόροι του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, και θα εξασφαλιστεί με την εγκαθίδρυση μιας διεθνούς διαχείρισης (για παράδειγμα από την ΕΚΤ). Όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, το χρέος θα εξυπηρετείται κατευθείαν από αυτόν τον λογαριασμό (σ.σ.: δηλαδή από το Μνημόνιο 2 που υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κρύβοντας την σχετική συμφωνία από τους πολίτες της χώρας!). Το EFSF και το ΔΝΤ εκταμιεύουν μετά από την εκτέλεση των συμφωνηθέντων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων κατευθείαν από τον λογαριασμό και η ελληνική συνεισφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους που ορίζεται από το Μνημόνιο θα καταβάλλεται επίσης σε αυτόν τον λογαριασμό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου