Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Όλα τα κρυφά μέτρα: Μείωση μισθών και πώληση ΔΕΚΟ – Απελευθέρωση ωραρίου παντού – Αυξήσεις φωτιά σε εισιτήρια και ρεύμα



- Τσεκούρι στους μισθούς για να πωληθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις
- Πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα
- Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων 
- Πώληση βενζίνης και από τα σούπερ μάρκετ
- Υποχρεωτικά τα μέτρα για να γίνει εκταμίευση της δόσης
Όλα τα κακώς κείμενα που δεν άλλαζαν για χρόνια πρέπει να αλλάξουν μέσα σε μερικές ημέρες, αλλά ταυτόχρονα θα γυρίσουν πίσω ολόκληρες δεκαετίες οι εργασιακές σχέσεις με κατάργηση μιας σειράς κεκτημένων των εργαζόμενων.
Όλα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν πουν το “ναι” οι δανειστές μας για τη δόση. Η χώρα έχει ήδη βάλει την υπογραφή της την περασμένη άνοιξη. Οι αλλαγές είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των χρημάτων.
Έτσι εκτός των άλλων μέτρων που ακούστηκαν μέχρι σήμερα έρχεται μια σειρά άλλων μέτρων που κυριολεκτικά αλλάζουν τα δεδομένα. Σύμφωνα με το “Βήμα” χθες ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του κεφαλαίου με τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και μεταφορών οι οποίες θα φέρουν δραματικές αλλαγές στη λειτουργία της οικονομίας με επιπτώσεις για τους εργαζόμενους σχεδόν σε όλους τoυς κλάδους.
Απελευθέρωση ωραρίου
Για παράδειγμα στα εργασιακά είναι υποχρέωση της χώρας βάσει Μνημονίου η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων “η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει νομοθεσία που θα αποσυνδέει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο από το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Μείωση μισθών και πώληση της ΔΕΗ
Παράλληλα και με συμβατική υποχρέωση της χώρας της ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ έως τον Νοέμβριο του 2012 η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ με στόχο αφ' ενός να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίησή της και αφ'ετέρου να γίνει ανταγωνιστική ως προς τις άλλες επιχειρήσεις της απελευθερωμένης αγοράς του ηλεκτρισμού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου