Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Νέα προκλητική και απαράδεκτη απαίτηση των Τροϊκανών για το επίδομα γάμου



Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη προκλητική και εκβιαστική συμπεριφορά της Τρόικα, αλλά και την υποχωρητικότητα και ανοχή της Κυβέρνησης στις πλέον ακραίες απαιτήσεις τους στα εργασιακά θέματα.
Η τελευταία απαίτηση για κατάργηση του επιδόματος γάμου και κατάργηση της καθολικής (δηλαδή για όλους τους εργαζόμενους και εργοδότες) εφαρμογής των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων, ξεπερνά κάθε όριο αποθράσυνσης και αυθαιρεσίας.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί ανέχεται και επιτρέπει να κατατίθενται και να συζητιώνται εκβιαστικά περικοπές και αλλαγές σε εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. 
Περικοπές που δεν εξυπηρετούν δημοσιονομικούς στόχους, παρά μόνο τα συμφέροντα και την υπερ-κερδοφορία των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών.
Αλλαγές που ακυρώνουν και ποδοπατούν τις ΣΣΕ, τους νόμους, το Συνταγματικό δίκαιο, το Ευρωπαϊκό δίκαιο και κεκτημένο, αλλά και την κοινή λογική. 
Αλλωστε πέραν των περικοπών πάγια επιδίωξη των εργοδοτικών συμφερόντων που η Τρόικα «πρακτορεύει» είναι η πλήρης διάλυση του δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ.
Έλεος πιά!
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και την Τρόικα να μην αποτολμήσουν την ισοπέδωση-κατάργηση και των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει (τριετίες, αποζημιώσεις, ωράριο, καθολικότητα ΕΓΣΣΕ), καθώς και του επιδόματος γάμου (που θεσπίστηκε το 1976) γιατί θα εισπράξουν θύελλα εργατικών και κοινωνικών αντιδράσεων. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου