Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Prior action η λίστα ιδιωτικοποιήσεων



Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να έχει ενημερώσει τη Βουλή για το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της περιόδου 2012 – 2016 και η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την καταβολή της δόσης του Νοεμβρίου. 
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είπε σήμερα στη Βουλή πως οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Δημοσίου έχουν ολοκληρώσει και θα παρουσιάσουν, επίσης, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μελέτη "στρατηγικής επισκόπησης της ΔΕΗ", με την οποία αξιολογούνται οι εναλλακτικές επιλογές για την αποκρατικοποίηση της. 
Για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ο κ. Στουρνάρας είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η συγγραφή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πώληση της εταιρείας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο 4053/2012 τα ΕΛΤΑ παραμένουν ως πάροχος καθολικής υπηρεσίας μέχρι το 2028». 
Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η στρατηγική ανάλυση για την εταιρεία και έχουν ερευνηθεί πιθανά πρότυπα (μοντέλα αποκρατικοποίησης), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επικαιροποίηση της προκαταρκτικής έρευνας (premarketing) για την αναζήτηση πιθανών αγοραστών 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου