Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το επιχειρείν με ατομική επιχείρηση στην Ελλάδα, δεν είναι δουλειά είναι μαζοχισμός.



Όταν κάποιος σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη αποφασίσει να δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση ώστε να βγάλει το ψωμάκι του τίμια , θα πρέπει να έχει κατά νου δύο πράγματα .
Πρώτον ότι ξεκινάει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι στο σκοτεινό δάσος της ελληνικής επιχειρηματικότητας .
Δεύτερο , ότι τοποθετεί μια βόμβα....
 υψηλής ισχύος στα θεμέλια της όποιας προσωπικής περιουσίας έχει αποκτήσει ως εκείνη τη στιγμή.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή .
Ατομική επιχείρηση είναι το δεύτερο σκαλοπάτι άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, αν υπάρχει ιεράρχηση, μετά το  «μπλοκάκι», την άλλη ελληνική πατέντα εκμετάλλευσης κανονικών εργαζόμενων.
Εκτός από τα λογικά (εύρεση χώρου, κεφαλαίων, προμηθευτών ) και  απαραίτητα, για να ξεκινήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα ο υποψήφιος επιχειρηματίας, θα έρθει αντιμέτωπος με την τεράστια γραφειοκρατική μηχανή η οποία από την πρώτη στιγμή θα αρχίσει να του «τρώει » χρόνο και χρήμα. Οι μισές κρατικές υπηρεσίες τον περιμένουν στη γωνία ζητώντας η κάθε μία ένα χαρτί που υποτίθεται ότι θα αποδεικνύει κάτι «εξαιρετικά απαραίτητο». Αν δε, είχε την φαεινή ιδέα να θέλει να ανοίξει επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος! ε τότε ,έπαθε  ότι και η «Μαριώ στο αλώνι».
Επειδή ο «χρόνος είναι χρήμα» όμως, ταυτόχρονα ο άνθρωπος αρχίζει να προετοιμάζει και το μαγαζί του πάντα με προσωπική εργασία, η οποία όμως είναι παράνομη γιατί δεν κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ.!!! Η προετοιμασία δε αυτή έχει ένα όριο, διότι το μαγαζί πρέπει να είναι άδειο κατά την αυτοψία της Εφορίας πριν του χορηγήσει «έναρξη». Άρα κάτσε και περίμενε.!! Έτσι και αλλιώς θα περιμένει γιατί πρέπει να έρθει η Δ.Ε.Η να συνδέσει, πάντα σε εργάσιμες ώρες, άρα μη εργάσιμες για εκείνον!!!
Στο στάδιο αυτό διαπιστώνει ότι έχει περάσει ένα σημαντικό διάστημα από τη μέρα που ξεκίνησε το ταξίδι, ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός (πενιχρός στην αρχή) μειώνεται και ότι εκείνο που κέρδισε μέχρι στιγμής είναι πολλές γνωριμίες με διάφορους κρατικούς λειτουργούς σε ποικιλία θέσεων και αρμοδιοτήτων αλλά τα ευρώ μείον. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου