Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τον Φεβρουάριο νέα γεώτρηση στο οικόπεδο 12-Επαφές Ελλάδας,Κύπρου,Ισραήλ



Τον προσεχή Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δεύτερη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κύπρου, με την οποία θα επιβεβαιωθούν τα αποθέματα του κοιτάσματος φυσικού αερίου.
Μάλιστα θα επιδιωχθεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο γεωτρύπανο με το οποίο η αμερικανική Noble Εnergy θα επεκτείνει την έρευνά της στο κοίτασμα Λεβιάθαν στη Ισραηλινή ΑΟΖ.
Τα παραπάνω προέκυψαν από τις ομιλίες του υφυπουργού παρά των Προέδρω της Κύπρου Τίτου Χριστοφίδη και του επικεφαλής του γραφείου της Noble στη Λευκωσία John Tomich, στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist που πραγματοποιείται στην Κυπριακή Πρωτεύουσα.
Από τις ομιλίες των ενεργειακών παραγόντων που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, προκύπτει ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία συμφωνία σε πολιτικό, επιχειρηματικό και τεχνικό επίπεδο, ως προς τις μεθόδους – διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που βρέθηκε στα κοιτάσματα της κυπριακής και της Ισραηλινής ΑΟΖ η περιεκτικότητα των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 1 τρισ. κυβικά μέτρα (Λεβιάθαν, Νταλίντ, οικόπεδο 12 και άλλα μικρότερα). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου