Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο Βασιλεύς Γεώργιος ζει!!!



Σαν σήμερα το 1922 ο Βασιλεύς Γεώργιος Β υπέγραψε Διάταγμα που όριζε ότι για εργοστάσια με μηχανήματα πάνω από 22 KW απαιτείται ειδική μελέτη εγκαταστάσεως για να πάρουν άδεια. Το Βασιλικό Διάταγμα του Γεωργίου ισχύει και σήμερα και εφαρμόζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης!!!
Ισχύει δηλαδή το Βασιλικό Διάταγμα του 1922 που χαρακτήριζε τότε βαριά μηχανήματα αυτά που σήμερα έχουν μόνο οι καφετέριες...
Μετά από δύο χρόνια , το 1924, ο Γεώργιος πάταξε…και την άναρχη οικοδόμηση με Βασιλικό Διάταγμα «...για τα κενά εντός και εκτός πόλεων κτίσματα».
Μπράβο του... 
Αλλά σήμερα, μετά από ένα αιώνα που ο Γεώργιος Β έχει μετεμψυχωθεί 3 φορές... το Διάταγμα του ισχύει ακόμη!!!
Και για να οικοδομήσεις εργοστάσιο σε περιοχή εκτός σχεδίου (που κατά πάσα πιθανότητα δεν ενοχλεί) πρέπει να αποδείξεις (εκτός πολλών άλλων) ότι η κοινόχρηστη φάτσα του , επί του δρόμου, υπάρχει πριν το 1924 που βγήκε το Διάταγμα του Βασιλιά!!!  
Μετά από 25 χρόνια, το 1949, κάπου στα μέσα του εμφυλίου, διαπίστωσαν ότι και η αγορά δεν μπορεί να είναι ασύδοτη και το τότε υπουργείο Εφοδιασμού συνέταξε τον πρώτο Αγορανομικό Κώδικα «...δια τον κανονισμόν, δια πάν μέτρο, δια τον καθορισμό των τιμών...». 
Ο Κώδικα αυτός με την «φιλοσοφία» της αγοράς του 1949 ισχύει ακόμη και σήμερα!!! Μετά από 64 χρόνια. 
Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αναζητά δρόμους για ανάπτυξη. 
Ξεχνάει (;) όμως ότι έχει βάλει φέσια κοντά στα 10 δισ. ευρώ σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις που δεν τους πληρώνει τον ΦΠΑ .Δεν τους πληρώνει αυτά που προμήθευσαν το κράτος. Δεν τους δίνει τις επιδοτήσεις εργασίας που δικαιούνται αλλά και τις επιστροφές φόρων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου