Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ν. Χουντής: Πωλούν την ΕΥΔΑΠ 200-250 εκατ. ευρώ ενώ αξίζει 6,5 δις!


Πωλούν την ΕΥΔΑΠ 200-250 εκατ. ευρώ ενώ αξίζει 6,5 δισ., λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, επικαλούμενος απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου
Ετοιμάζονται να πουλήσουν την ΕΥΔΑΠ για 200-250 εκατ. ευρώ, τιμή μικρότερη ακόμα και του κόστους  του βιολογικού καθαρισμού της Β’ φάσης Ψυττάλειας και του Θριασίου πεδίου (250 εκ €) και 30 φορές φθηνότερα του κόστους των υφιστάμενων δικτύων και εγκαταστάσεων  που ανέρχεται σε 6,5 δις €!. Αυτό αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής επικαλούμενος απάντηση της Κομισιόν σε ερώτημά του.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής είχε καταθέσει ερώτηση στην Επιτροπή ζητώντας να πληροφορηθεί σχετικά με την καθυστέρηση παραλαβής του έργου Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) του Θριασίου Πεδίου το οποίο βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης από το 2010, αλλά και το κόστος κατασκευής των έργων βιολογικών καθαρισμών που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ΚΕΛ Ψυττάλειας και Θριασίου).
Από την απάντηση του κ. Hahn προκύπτει ότι το κόστος κατασκευής των δύο έργων ανέρχεται στο ποσό των 320.000.000 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα έργα ξεκίνησαν την δεκαετία του 90. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου