Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

IEA: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου



Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) δεν έχει αποκλείσει την ανάγκη απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου μελλοντικά και παρακολουθεί στενά την αγορά, δήλωσε στο Dow Jones Newswires, ο επικεφαλής του τμήματος πετρελαίου και αγορών.
"Δεν πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε συγκεκριμένοι σε αυτό το στάδιο… η αγορά καλεί για στενή παρακολούθηση και επαγρύπνηση", δήλωσε ο Antoine Halff προσθέτοντας πως η αγορά ήδη αντιδρά σε ορισμένες ανισορροπίες που προκαλούν ανησυχία. 
Ο Halff συμπλήρωσε πως η IEA παρακολουθεί στενά την αγορά και διατηρεί επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές όσον αφορά στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης αποθεμάτων.
"Είναι μια πολύ δυναμική αγορά", δήλωσε ο Antoine Halff και πρόσθεσε: "Υπάρχουν ανησυχίες για την οικονομία και υπάρχουν ανησυχίες για την προσφορά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο περιθώριο εφησυχασμού".
Στη μηνιαία αναφορά για την αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η IEA διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ζήτησης το 2012 και το 2013 στα 0,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα. 
Η υπηρεσία αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση αργού από τον ΟΠΕΚ το γ΄ τρίμηνο κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 31,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα με την αύξηση της ζήτησης να αποδίδεται σε εποχικούς παράγοντες. 
Πρόσθεσε πάντως ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ έχει αυξηθεί στα 31,55 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καλύπτοντας με άνεση τη ζήτηση.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου