Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σε Διαγωνισμό της ΔΕΗ για Λιγνίτη η ΜΕΤΚΑ



Την πρόθεσή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για το ορυχείο νοτίου πεδίου λιγνιτικού κέντρου Νότιας Μακεδονίας, συνολικής δαπάνης 11,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες η ΜΕΤΚΑ. Οπως διευκρινίζει η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου, η εταιρεία προτίθεται να συμμετάσχει είτε η ίδια αυτοτελώς είτε ως μέλος σύμπραξης επιχειρήσεων στον διαγωνισμό. 
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 27η Σεπτεμβρίου 2012 ή σε περίπτωση αναβολής, η νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί. Ο όμιλος Μυτιληναίου εμφανίζει σήμερα εξαγωγική δραστηριότητα 80% επί των συνολικών πωλήσεων, ενώ έχει ολοκληρώσει επενδύσεις αιχμής εντός της χώρας, ύψους 1 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία.
Το α΄ εξάμηνο του 2012, ο όμιλος Μυτιληναίου κατέγραψε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 714,4 εκατ. ευρώ, έναντι των 710,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2011, αύξηση 0,5%, που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά του τομέα ενέργειας. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 8,5 εκατ., έναντι 30,5 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.
Η δραστηριότητα της ΜΕΤΚΑ στην Ελλάδα επηρεάστηκε από ύφεση που οδήγησε σε ακύρωση ή αναβολή των όποιων επενδύσεων σχεδιάζονταν σε έργα ενδιαφέροντος της ΜΕΤΚΑ, ενώ τα υπό εκτέλεσιν έργα, κυρίως της ΔΕΗ, έχουν εξελιχθεί σε επιζήμια δραστηριότητα για την εταιρεία, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην υλοποίηση και τη χρηματοδότηση, χωρίς ευθύνη της ΜΕΤΚΑ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου