Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Σκέψεις για Επιστροφή Φόρου Αντί για Επίδομα



Το ενδεχόμενο επιστροφής φόρου και όχι καταβολής επιδόματος θέρμανσης βάσει κριτηρίων εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ πιθανή θεωρείται και η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 100% με τους φόρους στο πετρέλαιο κίνησης, αντί για το 80%, όπως έχει κατ’ αρχήν αποφασιστεί.
Η πλήρης εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εκτοξεύσει τη λιανική τιμή του πρώτου στο 1,60 ευρώ το λίτρο.  
Αυτά αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί τέθηκαν επί τάπητος οι δυσκολίες στην υλοποίηση της δέσμευσης προκαταβολικής καταβολής επιδόματος θέρμανσης πριν από την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.
Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής φόρου, αντί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ανάλογα με το εισόδημα, τις κλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής και τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας. 
Το νέο σενάριο προβλέπει ότι ο καταναλωτής κατά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να μπαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα «Ήφαιστος» και θα αποκτά έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό, αφού περάσει τα προσωπικά του στοιχεία και την ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που αγόρασε. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου