Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τις «πράσινες» δράσεις της θα προβάλει η ΕΥΑΘ στη ΔΕΘ



Τις «πράσινες» δράσεις της, θα προβάλει η ΕΥΑΘ, στο περίπτερό της στη φετινή 77η ΔΕΘ, που ανοίγει τις πύλες της αυτό το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012.
Στο Περίπτερο 15, Stand 16 (κοντά στην πύλη της πλατείας Συντριβανίου) επιστημονικό προσωπικό της ΕΥΑΘ θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη νέα μονάδα ξήρανσης ιλύος που λειτουργεί από τις αρχές του 2012 στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στη Σίνδο.
Με τη λειτουργία της ο όγκος της παραγόμενης ιλύος μειώνεται στο ¼, επιτυγχάνεται δηλαδή δραστική μείωση του όγκου και του βάρους του τελικού προϊόντος που οδηγείται προς διάθεση ή απόθεση (περίπου 40 τόνοι ημερησίως), και δημιουργούνται περισσότερες προοπτικές τελικής διάθεσης (στη γεωργία, τη δασοκομία ή ως καύσιμο στην τσιμεντοβιομηχανία και τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής).
Επίσης, θα υπάρχει ενημέρωση για τη διάθεση από την ΕΥΑΘ ιλύος στη γεωργία: ήδη, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 αδειοδοτήθηκε η διάθεση άνω των 3.000 τόνων ιλύος (σε βαμβακοκαλλιέργειες και καλαμπόκια), ενώ αντίστοιχη ποσότητα αναμένεται και για τις καλλιέργειες σιτηρών το δεύτερο εξάμηνο.
Φέτος, εξάλλου, η ΕΥΑΘ από κοινού με την ΕΥΔΑΠ θα διαθέτουν «παιδική γωνιά» με επιτραπέζια, κατασκευές και παιχνίδια σε σχέση με το νερό και το περιβάλλον. Μάλιστα, την Κυριακή 9, και το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου 2012, η μουσειοπαιδαγωγός Ανθή Χρυσοπούλου θα απασχολεί τα παιδιά (από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.) με κατασκευές από πηλό, παιχνίδια και «μουσικές του νερού».
Η 77η ΔΕΘ θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2012. Θα λειτουργεί καθημερινά 4 μ.μ. - 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ. - 10 μ.μ.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου