Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση - κόλαφος για την Ευρωζώνη - Στο 92% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας - Στο 56% η αποχώρησή της από το ευρώ έως το τέλος του 2012



Τρομακτικά για την Ελλάδα είναι τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, στην οποία συμμετείχαν 847 επενδυτές, αναλυτές και traders από ολόκληρο τον κόσμο. Οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας τοποθετούνται στο 92%, ενώ στο 56% ανέρχονται οι πιθανότητες αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ μέχρι τα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με το Bloomberg Global Poll, το 69% των επενδυτών εκτιμά πως μέχρι τα τέλη του 2014 η Ελλάδα δεν θα αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης.
Το 32% των traders προβλέπει πως μία ή ακόμη και δύο ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν αποχωρήσει από το ευρώ έως τον ερχόμενο Ιανουάριο, του 2013. Το 57% των συμμετεχόντων προβλέπουν έξοδο χώρας από το ευρώ ακόμη και εντός του 2012. 
Το 85% προβλέπει πως η Ισπανία θα καταθέσει αίτημα για πλήρες πακέτο διάσωσης εντός των ερχόμενων 12 μηνών. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ιταλία εκτιμάται στο 59%. 
Ένα 47% προβλέπει χρεοκοπία της Ισπανίας, ενώ ένα 50% δεν αποκλείει χρεοκοπία και τη Πορτογαλίας. 
Ωστόσο, σύμφωνα με το 27% των ερωτηθέντων τα χειρότερα της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης έχουν περάσει και βρίσκονται πίσω μας. Αλλά το 69% των επενδυτών προβλέπει πως η όποια σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι προσωρινή.
Μόνο το 6% των συμμετεχόντων εκφράζει φόβους για κατάρρευση της Ευρωζώνης εντός του 2012, ενώ ένα ποσοστό μόλις 10% εκτιμά πως οι συνεχιζόμενες αναταραχές στην Ευρωζώνη μπορούν να οδηγήσουν στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας.
Το 79% των επενδυτών βλέπει σημαντική επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
Το 98% των συμμετεχόντων προβλέπει πως η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει τα αδύναμα ευρωπαϊκά κράτη. Για τη Γαλλία, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 89%. 
ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου