Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ΕΛΠΕ στην Πρώτη Γραμμή της Κοινωνικής Ευθύνης



Τα ΕΛΠΕ επιβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με την τέταρτη ετήσια έκθεση που δημοσίευσαν τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την διοίκηση, η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικό ανεξάρτητο φορέα, ενώ πληρούνται τα κριτήρια Α+, με βάση τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Κατάρτισης Εκθέσεων Αειφορίας, GRI και G3.1, συμπεριλαμβανομένου του Συμπληρώματος για τον τομέα Πετρελαίου και Αερίου.
Στην έκθεση απαριθμούνται όλες οι ενέργειες των ΕΛΠΕ που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνική ευθύνη και τους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα αναλύονται οι δεσμεύσεις του διϋλιστηρίου για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Ορισμένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των ΕΛΠΕ το 2011 ήταν τα εξής:
Αναβάθμιση των διϋλιστηρίων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα σε συνάρτηση με το περιβάλλον
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των εγκαταστάσεων του ομίλου έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως λόγω της διακοπής εργασιών των διϋλιστηρίων για τις εργασίες αναβάθμισης, αλλά και της χρήσης ανεπτυγμένης τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις. Επίσης, έχουν γίνει προσπάθειες για την εξοικονόμηση ενέργειας, κατεύθυνση στην οποία λειτουργεί θετικά και η ιδιοπαραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια του ομίλου.
Διεύρυνση της θέσης του ομίλου στις ΑΠΕ
Ο όμιλος των ΕΛΠΕ δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ μέσω της θυγατρικής ΕΛΠΕ ΑΠΕ και έχει τεθεί στόχος για περιορισμό του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 250.000 τόνους ετησίως μέσω των επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια. Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ περιλαμβάνει έργα 80 MW σε διάφορα στάδια αδειοδότησης και υλοποίησης. Το 2012 αναμένεται να υποβληθούν στη ΡΑΕ αιτήσεις για φ/β πάρκα, αιολικό πάρκο και έναν υβριδικό σταθμό.
Διαμόρφωση Κανόνα Δεοντολογίας με έμφαση στην πλήρη διαφάνεια
Σκοπός του κώδικα είναι να συνοψίσει τις αρχές που διέπουν την εσωτερική λειτουργία του ομίλου, ώστε να αποτελέσει έναν οδηγό για τους εργαζόμενους. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου