Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο ΔΕΣΦΑ, πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική διαχείριση στην Ευρώπη



Ο ΔΕΣΦΑ εξέδωσε την πρώτη του ″Αναφορά Βιωσιμότητας & Ανάλυση του Ανθρακικού Αποτυπώματος″ για το έτος 2011 η οποία αποτελεί ένα ακόμα βήμα της εταιρείας προς τον στρατηγικό της στόχο, αυτόν της επίτευξης Περιβαλλοντικής Αριστείας.
Στα πλαίσια της δέσμευσης της εταιρείας με τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) των Ηνωμένων Εθνών, καταγράφηκαν οι δείκτες του Global Reporting Initiative (GRI) και υπολογίσθηκε το συνολικό Ανθρακικό Αποτύπωμα της εταιρείας σύμφωνα με τις αρχές του αντίστοιχου προτύπου PAS 2050.  Ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος αποτυπώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπονται κατά τη μεταφορά και προσωρινή αποθήκευση κάθε κυβικού μέτρου φυσικού αερίου και συμβάλλει στον εντοπισμό των ενεργοβόρων τμημάτων της παραγωγικής διαδικασίας, στην εξοικονόμηση ενεργειακών και χρηματικών πόρων όπως επίσης και στην απόκτηση βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. 
Με αυτήν την εξέλιξη, ο ΔΕΣΦΑ αναδεικνύεται πανευρωπαϊκά στον πρώτο Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου που προβαίνει στον υπολογισμό του Ανθρακικού του Αποτυπώματος σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται από τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Διαχειριστών Δικτύων Φυσικού Αερίου (Gas Infrastructure Europe, GIE). Εντός του Σεπτεμβρίου (2012) δρομολογείται η σχετική  πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα Πιστοποίησης. 
Έπειτα από την πρόσφατη πιστοποίηση του Ενιαίου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ο ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι επενδύσεις άυλων και υλικών πόρων σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης αποτελούν θεμέλιο λίθο της στρατηγικής της εταιρείας.
Διαβάστε την ″Αναφορά Βιωσιμότητας & Ανάλυση του Ανθρακικού Αποτυπώματος″  στο link : http://issuu.com/desfa/docs/desfa_sustainability_report_2011?mode=window&backgroundColor=%23222222 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου