Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο πρώτος οικολογικός υπολογιστής!



Οικολογικός υπολογιστής;; και όμως γίνεται! Η ιρλανδική εταιρεία " MicroPro", συνεργαζόμενη με το γερμανικό Ινστιτούτο του Βερολίνου "Φραουχοφερ" εκτέλεσε αυτό το επίτευγμα... Συγκεκριμένα, όταν αναφερόμαστε σε οικολογικό υπολογιστή, αναφερόμαστε στο νέο υπολογιστή, φτιαγμένο από ξύλο με το όνομα " I am eco" δηλαδή, είμαι οικολογικός! 
Πιστοποιώντας το όνομα, που του έδωσαν οι κατασκευαστές του, ο νέος οικολογικός αυτός υπολογιστής προσφέρει ένα καθαρότερο περιβάλλον, δίνοντας δυνατότητα ανακύκλωσης έως 98%, ενώ οι ρύποι του προς το περιβάλλον μειώνονται. 
Συγκεκριμένα, η αναπαραγωγή διοξειδίου του άνθρακα μειώνεται κατά 70% σε σύγκριση με τους τωρινούς, γνωστούς σε όλους υπολογιστές. 
 Μάλιστα, είναι τέτοια η προσφορά του στο περιβάλλον, που ο οικολογικός υπολογιστής βραβεύτηκε με το "Λουλούδι", δηλαδή το ευρωπαϊκό σήμα, που δίνεται σε προϊόντα, που σέβονται το περιβάλλον και καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. 
 Τον υπολογιστή " I am eco" μπορείτε να τον βρείτε σε καταστήματα λιανικής στην Ιρλανδία, ενώ από το Σεπτέμβριο θα διατίθεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η τιμή του κυμαίνεται περίπου στα 850 ευρώ .  
ΠΗΓΗ://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου