Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αντιδράσεις για την Εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου Νισύρου



Σε ανακοίνωση προέβη η επίσημη επιτροπή συντονισμού ενεργειών κατά της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου της Νισύρου, όπου αναλύει τα επιχειρήματά της και προαναγγέλλει περαιτέρω βήματα.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Με αφορμή τη δημοσίευση της από 6/8/2012 πρόσκλησης «για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφορικά με την εξεύρεση και επιλογή στρατηγικού εταίρου στο πεδίο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από γεωθερμία» – που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα και το γεωθερμικό πεδίο της Νισύρου – συνήλθε σε συνεδρίαση την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 η Επίσημη Επιτροπή Συντονισμού.
Η εν λόγω προκήρυξη ανακοινώνεται σε μια περίοδο όπου οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας εκποιούνται, ολόκληρα νησία βαίνουν προς καθεστώς ιδιωτικοποίησης και εν τω μέσω καλοκαιρινής ραστώνης. Αποτελεί δε την κορύφωση των προθέσεων της ΔΕΗ να προχωρήσει τα σχέδια της για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της Νισύρου αγνοώντας προκλητικά την δεδηλωμένη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας (Δημοψήφισμα 1997, ομόφωνη απόφαση ΔΣ Νισύρου 4/2011, προσφυγή του Δήμου Νισύρου στο ΣΤΕ το 2011, κ.α.). Τα βασικά σημεία της προκήρυξης αυτής τα οποία δείχνουν και τη σοβαρότητα της κατάστασης είναι:            
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου