Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΧΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ανοιχτά λαϊκά Πανεπιστήμια ιδρύει η Ακαδημία των Πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι ένα Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με ISO 9001, το οποίο αποτελεί διέξοδο για εκατοντάδες ανήσυχους πολίτες, που περιμένουν με δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Το πιο σημαντικό επίτευγμα της Ακαδημίας των  Πολιτών είναι η τόνωση των κοινωνικών σχέσεων, η ανθρώπινη επικοινωνία, η ζεστασιά των καθηγητών, οι οποίοι συζητούν με επιστημονικό-  κατανοητό λόγο διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως είναι οι εξής: κλινική ψυχολογία, κοινωνιολογία, συμβουλευτική, προληπτική ιατρική, ιστορία, φυσική, δημοσιογραφία, οικονομικά και περιβάλλον, πολιτικές επιστήμες, λογοτεχνία.
Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο χαμηλό κόστος συμμετοχής (80 ευρώ ετησίως για 23 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις), στη συμμετοχή τοπικών φορέων και στην επιλογή των θεματικών αντικειμένων από τους ίδιους τους σπουδαστές, οι οποίοι αξιολογούν την προσπάθεια και επιλέγουν την ύλη, που θέλουν να διδαχτούν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου