Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συμφωνία για μείωση των τιμών των καυσίμων στη Γαλλία


Η κυβέρνηση και η ενεργειακή βιομηχανία της χώρας αποφάσισαν μείωση της βενζίνης κατά 6 λεπτά/ λίτρο
Συμφωνία για μείωση των τιμών των καυσίμων μέχρι και 6 λεπτά ανά λίτρο μεταξύ κυβέρνησης και ενεργειακής βιομηχανίας στη Γαλλία.
Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, στόχος είναι να βοηθηθούν οι οδηγοί οι οποίοι πλήττονται από τις τελευταίες αυξήσεις των τιμών στη χώρα.
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ δήλωσε, επίσης, πως μετά τους τρεις μήνες «θα τεθεί σε ισχύ ένας πιο μόνιμος μηχανισμός» και πρόσθεσε πως το βάρος της μείωσης των τιμών θα μοιραστεί εξίσου ανάμεσα στο γαλλικό κράτος και τις πετρελαϊκές εταιρείες -- τόσο το κράτος όσο και οι εταιρείες θα εισπράττουν 3 λεπτά του ευρώ λιγότερα ανά λίτρο.
«Αυτό σημαίνει πως θα κοστίζει 1,50 ευρώ λιγότερο για να βάλεις 25 λίτρα στο ντεπόζιτο. Είναι σημαντικό ποσό, ιδιαίτερα για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα ή που πρέπει να οδηγούν πολύ», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με εκπροσώπους της βιομηχανίας των καυσίμων.
Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε 24 ώρες, θα κοστίσει στο κράτος τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ σε απώλειες φορολογικών εσόδων κατά την περίοδο αυτή, δήλωσε ο υπουργός.
Στη Γαλλία, οι φόροι αποτελούν το ήμισυ του ποσού που πληρώνουν οι οδηγοί στην αντλία.
Να σημειωθεί ότι η μείωση των τιμών των καυσίμων αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Ολάντ.   
ΠΗΓΗ:24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου