Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Deal $2,2 δισ. στα πετρέλαια από τον Γ. ΟικονόμουDeal αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην βιομηχανία υπεράκτιας εξόρυξης υδρογονανθράκων αποκάλυψε ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως έκλεισε δουλειές για τρία από τα πλοία τρυπάνια ή drillships, όπως ονομάζονται στις ναυλαγορές, δύο εκ των οποίων ναυπηγούνται για λογαριασμό της ναυτιλιακής, συμφερόντων του, Ocean Rig που θα τους εξασφαλίσουν απασχόληση για την επόμενη τριετία.
Το ποσό των 2,2 δισ. αφορά τους ναύλους των πλοίων αυτών για την εργασία τους σε εκμεταλλεύσεις πετρελαϊκών και ενισχύουν την θέση της εταιρείας έναντι των κεφαλαιαγορών δεδομένων και των αυξημένων αναγκών χρηματοδότησης του στόλου αυτού.
Σημειώνεται ότι κάθε τέτοιο πλοίο έχει κόστος ναυπήγησης της τάξης των 600 εκατ. δολ. Αποτελούν δε απαραίτητο μέσο για  την ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πολύ μεγάλου βάθους. Η Ocean Rig UDW αποτελεί θυγατρική της εισηγμένης στο Nasdaq, DryShips συμφερόντων Γ. Οικονόμου και ελέγχει -μαζί με τα υπό ναυπήγηση- 9 τέτοια drillships.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου